top of page
  • cozyandspirit

Val di Noto, utazás a szicíliai barokk világába

Ha szereted a művészeteket, akkor nem hagyhatod ki a Val di Noto-t, a szicíliai délkeleti részén található gyönyörű régiót, amely 2002 óta az UNESCO Világörökség része. A Val di Noto nyolc városa: Caltagirone, Militello in Val di Catania, Catania, Modica, Noto, Palazzolo Acreide, Ragusa és Scicli, mind a 17. század végén épültek újjá egy pusztító földrengés után, amely 1693-ban sújtotta a területet. Az újjáépítés során a korszak uralkodó stílusát, a késői barokkot alkalmazták, amely Európában az utolsó barokk virágzás egyik csúcspontját jelentette. A Val di Noto városai lenyűgöző építészeti és művészeti alkotásokat tárnak fel a idelátogatóknak, akik egy igazi barokk időutazáson vehetnek részt.


Útitervjavaslat: Caltagirone-Militello in Val di Catania-Catania-Modica-Noto-Palazzolo Acreide-Ragusa-Scicli


Október: 25-26 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 3700 Ft-tól

helyi sör: 1700 Ft, cappuccino: 600 Ft


Ajánlott szállás:

Bed & Breakfast II Castello 28.498 Ft/2 fő/reggelivel


Val di Noto felfedezésének legjobb módja az autóval történő utazás, így szabadon megállhatsz bármelyik városban vagy faluban, amely felkelti az érdeklődésedet.


Néhány javaslat arra, hogy mit láthatsz és tehetsz a Val di Noto régióban:


Noto

Ez a város a szicíliai barokk szíve és kiindulópontja, amelynek történelme nagyon gazdag és érdekes, a legendák szerint Daidalosz és Héraklész is megfordult a városban.

Noto lenyűgöző homokkő épületei szinte arany színben ragyognak a napfényben. Fő látványosság a San Nicoló katedrális, amely földrengések miatt többször is összeomlott, így többször is újjá építették. Sétálj végig a Corso Vittorio Emanule-n, csodáld meg a Palazzo Ducezio-t, a San Carlo Borromeo templomot.

Ha szereted a természetet, látogass el a Vendicari természetvédelmi területre, ahol madarakat figyelhetsz meg és fürödhetsz a kristálytiszta vízben.


Modica

Ez a város két dombra épült és rengeteg lépcső köti össze a különböző szinteket. Legfontosabb látnivaló a San Giorgio katedrális, amely egy meredek lépcsősoron áll. Modica híres csokoládéjáról is ismert, amelyet az ősi azték recept alapján készítenek.

Caltagirone

A város a kerámia központja Szicíliában, a kerámia nemcsak a boltokban található meg, hanem hidakat, korlátokat, homlokzatokat és erkélyeket is díszítenek vele. A legismertebb látnivaló a Santa Maria del Monte lépcső, amely 142 fokból áll és minden lépcsőfokot más-más mintájú kerámia borít. Májusban és júliusban virágokkal és gyertyákkal is díszítik. A városban érdemes meglátogatni a Kerámiamúzeumot, a San Giacomo katedrálist és a Villa Comunale-t.


Scicli

Scicli egy igazi kincsesbánya a történelem és a művészet szerelmeseinek. A városban számos templom és palota található, amelyeket érdemes meglátogatni. A Szent Máté templom és a Szent Ignác templom különösen figyelemre méltóak. A városban található még a Palazzo Beneventano és a Palazzo Spadaro is.

Kiknek ajánlott:

-akik érdeklődnek a barokk művészet és építészet iránt


Kiknek nem ajánlott:

-azoknak, akik nem kedvelik a sok lépcsőzést


Noto


Scicli


Modica



Comments


bottom of page