top of page
  • cozyandspirit

Utazz szezonon kívül Mallorcára

Updated: Feb 6, 2023

Mallorcáról sokaknak az esti fergeteges bulik, napfény, tömött strandok jutnak eszébe, holott a sziget ennél sokkal többet kínál, főleg, ha elkerüljük a nyári szezont. Április elején 18 fok körüli nappali hőmérséklet jellemző, április végére pedig már a 24 fokos hőmérséklet sem ritka. Eső előfordulhat, de inkább csak kisebb záporok formájában. A tenger ilyenkor fürdésre még alkalmatlan, (ha csak nem vagyunk finnek) :) csak 16 fokos.



Április: 18-24 Celsius




Az áprilisi Mallorca maga az édenkert a túrázóknak és a bringázóknak. Nyugat-Mallorca hegyvonulata, az UNESCO Világörökség részeként elismert Serra de Tramuntana tökéletes helyszínt nyújt a kinti szabadidős tevékenységekhez.


Serra de Tramuntana


Az áprilisi időzítés arra is jó, hogy meglátogassuk a sziget bájos hegyi falvait, miközben nem kell megküzdenünk a turisták hadaival. Fornalutx elbűvölő óvárosának macskaköves utcáit, lépcsőit kerámiákkal, virágokkal és növényekkel díszítették. A régi kőházak tradícionális hangulatot árasztanak, a teraszok és kertek buja növényzetükkel és narancsfáikkal szemet gyönyörködtető látványt tárnak elénk.


Fornalutx


Mallorca kihagyhatatlan látnivalója, Valldemossa, a sziget legszebb városa, amely egykoron Frederic Chopin-nak is otthont adott:


Valldemossa


A sziget világítótornyai szintén okot adnak egy-egy kirándulásra:



Comments


bottom of page