top of page
  • cozyandspirit

Urbino, Olaszország

Ha Riminibe látogatunk, érdemes egynapos kitérőt tenni Urbino városába, amely a híres Raffaello Sanzio reneszánsz kori olasz festő szülővárosa, egyben az UNESCO Világörökség része.



Szeptember: 24-25 °C









Étkezés olcsóbb étteremben: 5900 Ft-tól

helyi sör: 1300 Ft, cappuccino: 500 Ft-tól


Urbino, (másfél óra buszútnyira Riminitől) városképe tele van festői utcákkal és terekkel, itt minden sarok mögött újabb és újabb meglepetések várnak.


Látnivalók:

Ducal Palace: az egyik legfontosabb reneszánsz épület Olaszországban, amely hercegek székhelye volt a reneszánsz időszakban. A Ducal Palace gazdag freskókkal és műalkotásokkal díszített termei a reneszánsz művészet részletgazdag mementóiként tanúskodnak a letűnt korok emlékeiről.


A városban található Raffaello szülőháza, amely egyben múzeumként is funkcionál, a házat még Raffaello szülei építették, a múzeum kiállítása a festő életét és munkáit mutatja be, többek között gyermekkori és személyes tárgyakat, valamint a festő műveiből készült reprodukciókat is láthatunk.


Akik pedig a városlátogatáson kívül aktív pihenésre vágyik, az ellátogathat a Monte Nerone hegy lábahoz, illetve kipróbálhatja a környékbeli dombok túraútvonalait . Aki pedig inkább lazítana, az beülhet egy hangulatos kávézóba vagy étterembe és élvezheti az olasz konyha ízeit és a mediterrán hangulatot.


Hogy lehet eljutni Urbinoba?

Budapestről Rimini másfél óra repülővel, onnan pedig 1,5 óra az út busszal Urbinoba.

Urbino:
























Comments


bottom of page