top of page
  • cozyandspirit

Thaiföld titkos rejtett szigete turisták nélkül: Koh Phayam

Updated: Jan 21, 2022



Koh Phayam-ot, ezt a kis szigetet Thaiföld nyugati partjainál találjuk, közel a myanmari határhoz. A sziget 10 km hosszú, 5 km széles, hosszan elnyúló partjaival a nyugalom tökéletes helyszíne. Itt nincsenek autók, nincs megbízható wifi, sem az Ázsiában megszokott Seven Eleven üzletek, sem bank automaták és nincsenek nagy bulik sem. Koh Phayam-ot elsősorban művészek, hippik és hosszabb távra berendezkedni kívánó városi létformából kiábrándult utazók látogatják.


flickr.com Pimthida

flickr.com Sheila Dee

Szállások tekintetében válogathatunk egyszerű és olcsó bungalók között, hotelekből már jóval kevesebb akad. A néhány hotel, amelyet itt találunk, mind környezetbarát megoldásokat kínál, a nagyzolást itt nem igazán ismerik.


Számos remek bungalót találunk itt: Agoda

Rabbit Bungalow: 6000 Ft/ éjszaka/ bungaló



Starlight Beach Resort7.700 Ft / éjszaka/ bungaló



Goldkey Bungallow: a bungaló árak 3800 Ft per éjszakától kezdődnek



Little Hut : a bungaló árak 6.000 Ft/ éjszakától kezdődnek



Mivel autó forgalom a szigeten nincs, ezért a robogó a legfőbb közlekedési eszköz vagy a kerékpár. A sziget bármely pontja megközelíthető egy órán belül robogóval. A közbiztonság miatt nem kell aggódnunk, mivel itt teljesen ismeretlenek a biztonsági problémák.


Azoknak akik keresik az éjszaki élet nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket, mint hangos zene, bárok, bulik, azoknak Koh Phayam csalódást fog okozni, mivel ez a sziget rendkívül egyszerű és a többi felkapott thai szigethez képest fejletlen. Azonban azok, akik szeretnének egy időre eltűnni a civilizációból és a teljes megnyugvást keresik, tökéletes választás. Egyre több nyugat európai család is választja pihenési helyül a szigetet, így tehát többféle generációs korcsoport vonz az önként vállalt civilizációs száműzetés gondolata.

Az esős időszak kora májustól novemberig tart, fontos figyelembe venni, hogy elsősorban a száraz évszakban ajánlott az utazás.



Comments


bottom of page