top of page
  • cozyandspirit

Tellaro, Olaszország

Talán még nem hallottál Tellaroról, erről a bájos olasz halászfaluról, Pisától 69 km-re. Ez a kis olasz település, az egyik legszebb és legromantikusabb falu Olaszországban. Tellaro sokkal kevésbé zsúfolt és turistás, mint a Cinque Terre és megőrizte az eredeti olasz hangulatot, színes házakat, keskeny utcákat, citromfákat találsz itt és a kis kikötőt, ahol a halászok minden nap friss hallal térnek vissza.




Május 24-25°C


Étkezés olcsóbb étteremben: 5000 Ft-tól

helyi sör: 1000 Ft, cappuccino: 500 Ft-tól


Tellaro nem egy nagy falu, de annyi látnivaló és program van, hogy biztosan nem fogsz unatkozni. A falu központjában elmerülhetsz a helyi életben, végigsétálhatsz a macskaköves utcákon, megnézheted a színes házakat, a kis tereket, templomokat, illetve hallhatod a harangokat, amelyek a falu legendájához kapcsolódnak. A legenda szerint egy viharos éjszakán egy óriáspolip mászott fel a templom tornyára és megrázta a harangokat, hogy figyelmeztesse a falusiakat a közeledő kalózokra. A falusiak így felkészülhettek a védekezésre és megmenekültek a támadástól. A polipot azóta is a falu védőszentjének tartják, és minden évben augusztus 17-én ünnepelnek egy fesztiválon, ahol polipot esznek és tűzijátékot néznek.

Tellaro környékén több strand is van, ha a május végi időjárás engedi, akkor napozhatsz, fürödhetsz a falu melletti kis öbölben, ahol a víz kristálytiszta. Ha szereted a vadregényes és eldugott helyeket, akkor fedezd fel a kis öblöket, sziklákat, illetve a part menti ösvényt, amely mentén eljuthatsz Lerici városába, ami egy másik gyönyörű tengerparti település. Tellaro másik legnagyobb vonzereje a helyi konyha, amely tele van friss és ízletes ételekkel. Ha szereted a halat és a tenger gyümölcseit, akkor itt a paradicsomban érezheted magad, mert minden nap kaphatsz frissen fogott halat, rákot, polipot, tintahalat, kagylót és más finomságokat.

Szállást érdemesebb inkább a szomszédos Lericiben keresni, ahol több ilyen opció van.


Hogy lehet eljutni Tellaroba?

Budapestről Pisába 1 óra 45 perc a repülőút, majd vonattal La Speziába, ami kb 1 óra, La Speziából pedig busszal további 30 perc az út.


Mikor érdemes Tellaroba menni?

Május vége ideális az utazáshoz, még nincs főszezon, a természet ilyenkor gyönyörű.


Tellaro















Comments


bottom of page