top of page
  • cozyandspirit

Szökj el a karácsonyi felhajtás elől és vidd magaddal a kutyádat is

Updated: Jan 21, 2022


A karácsony mint téma, hiába még csak az október koptatjuk, már megjelent a bevásárlóközpontokban, lassan a kirakatokban is szembetalálkozunk vele, illetve hamarosan a rádiók zenei kínálatában is felcsendül majd egy-egy olyan karácsonyi dallam, ami elől talán még az Antarktiszra szökve sem menekülhetünk meg. 🙂 Az emberek karácsonnyal kapcsolatos érzései, hozzáállása kimeríti a skála összes fokát, kezdve azokkal akik, szinte tudomást sem akarnak venni a létezéséről, egészen azokig, akik karácsonymániások és már tényleg októberben elkezdik karácsonyi díszbe öltözetni a lakás minden szegletét. Az én hozzáállásomat nagyjából hűen tükrözi a Wham 1986-os Last Christmas dalának videoklipje, amelyet gyerekként látva, szinte beégett, beépült a tudatomba az a boldog, havas hegyek közé elutazó, baráti tarsaság, akik vidáman hógolyóznak a hegyekben, ezt a képet aztán az ünnep közeledtével felnőttként sem tudtam kiverni a fejemből. Igaz, hogy teljesen soha nem sikerült megvalósítani, mert vagy az elutazás barátokal stimmelt, de ázsiai országról révén szó, ahol hó sosem volt, a hógolyózás nem valósult meg, (cserében volt 35 fok) vagy stimmelt az elutazás, a hó, és a hegyek is, csak a nagy társaság nem. Vagy pedig legtöbbször szimplán idehaza, hó nélkül, nagy baráti társaság nélkül, inkább családi körben telt a szenteste. Viszont akinek hozzám hasonlóan olyan formabontó gondolatok járnak a fejében, hogy szívesen elutazna a karácsonyi időszak teljes idejére, olyan helyre, ahol bár nem garantált, hogy lesz hó, de távol esik a város zajától, vagy barátokkal, vagy párral vagy akár családdal, ráadásul a kutyáját sem szeretné ez idő alatt másokra bízni, vagy rosszabb esetben panzióban karácsonyoztatni, azoknak találtam néhány opciót, amelyekből volt, amelyiket már én is próbáltam kutyával, illetve lehet, hogy idén is élni fogok valamelyikkel. A szállások pillanatnyilag még foglalhatóak a karácsonyi időszakra.



Őriszentpéter, amely az Őrség Nemzeti parkjának „fővárosa” páratlan történelmi-építészeti öröksége, és egyedi erdő és élővilága révén remek választásnak bizonyul, a foglalható házak pedig magukon őrzik a hajdani tradíciók jegyeit, rusztikus berendezésekkel, fagerendás mennyezetekkel, a természetközeliséget még inkább erősíti, hogy számos állat (cicák, puli, lovak, malacok) is él a szállás környezetében.

Képek: booking.com



Pécsely, ez az elbűvölő kis falu a Balaton felvidéki dombok ölelésében bújik meg a Tihanyi félsziget felett, a ház tágas teraszáról pedig páratlan kilátás nyílik a mesés tájra.

Képek: booking.com



A Tótvár lovaspanziót egy fennsíkon, éterien nyugodt és szép környezetben, a Mecsek délnyugati oldalán találjuk, egy lovarda mellett. Akik szeretnek lovagolni vagy szeretik a lovakat, azoknak valószínűleg ez maga a mennyország, de a lovakon kívül találunk itt még kutyákat, őzeket, szarvasokat, malacokat is. A lovaspanzió árkategóriáját tekintve pénztárcabarát választásnak mondható, szobát vagy apartmant is foglalhatunk.

Képek: booking.com



A Csató Vendégházat, Tihanyban személyesen is volt alkalmam kipróbálni egy téli balatoni elvonulás keretében, egy barátunk kutyája, Folti kíséretében. A vendégházakat Tihany városában találjuk és a régi parasztházak kedvelőinek mindenképpen ajánlott, a berendezés, a búbos kemence, a belső kialakítás mind-mind a régi idők Tihanyába repít vissza minket.

képek: booking.com



Baráti társaságoknak, illetve inkább a modern stílus kedvelőinek ajánlott ez a balatonkenesei villahotel, pezsgőfürdővel, ahol minden lehetőség adott ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat.

képek: booking.com


Comments


bottom of page