top of page
  • cozyandspirit

Sziklákba vájt spanyol falvak



Malaga, az andalúz város - Pablo Picasso szülőhelye - számos turistát vonz évente (főleg nyáron), köszönhetően tengerparti strandjainak és nyüzsgő kulturális életének. A november azonban az egyik legcsendesebb hónap a spanyol turizmusban, az időjárás pedig kirándulásokhoz tökéletesen alkalmas (napközben 15-20 fok körül). Ha pedig néhány nap után ráunnánk a nagyvárosi közegre, remek alternatívákat találunk a környéken egy kis lecsendesedésre, illetve betekintésre a lenyűgözően festői vidéki spanyol falvak életébe.

Malaga


Setenil de Las Bodegas (94 km-re Malagától) 2700 lakosával egy rendkívül különleges és egyedi egységesen fehér andalúziai falu. Különlegességét az adja, hogy a házakat a folyópart menti sziklákba vájták. Semmihez nem hasonlítható látvány, az utcák között sétálva megcsodálni a házak fölé benyúló homokkő falakat. Az falu egyes részei között meglehetősen nagy szintkülönbségek vannak, ezért ha az egész területet fel akarjuk fedezni, ne készüljünk könnyű sétára.

Setenil de Las Bodegas


Setenil de Las Bodegas


Frigiliana-val (50 km-re Malagától) folytatjuk a spanyol fehér falvák sorát, szűk kis utcák, fehér házak, autentikus történelmi hangulat, mindezt megkapjuk, ha ide látogatunk. A régi mór építészeti alkotások történelmi időkbe repítenek minket vissza.

Frigiliana


Frigiliana


Ojén (50 km-re Malagától) a harmadik fehér falu, ahol minden évben megrendezésre került a nemzeti független zenei fesztivál az Ojeando. (a covid időszak alatt ez szünetelt) A falu számos érdekességgel szolgál, az egyik a város központjában levő Chorros szökőkút, amelyből már 1905 óta folyik a víz, amely egyben a falu szimbóluma is. Itt található a száz éves Valdecilla tölgy is, amely 3 méteres átmérőjével lenyűgöző látványt nyújt. A település egy nemzeti park része, így az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánította ökológia értéke miatt.

Ojén

Ojén




Comments


bottom of page