top of page
  • cozyandspirit

Svetvincenat, az isztriai reneszánsz gyöngyszem

Folytatva belső Isztria felfedezését, a következő történelmi megálló Svetvincenat, amely isztriai kalandozásunk egyik méltó megállóhelye lehet. Ha szereted a történelmi helyeket, akkor ne hagyd ki a város meglátogatását. A város Vodnjan-tól 16 km-re található, ideérkezve sétálhatunk a középkori utcákon, megcsodálhatjuk a velencei építészet remekeit, élvezhetjük a természet szépségét és megízlelhetjük a helyi ételeket.


Útitervjavaslat: Svetvincenat-Vodnjan-Bale

580 km, 6 óra (Bp-ről)

Június: 23-27 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 2600 Ft-tól

helyi sör: 1000 Ft, cappuccino: 500 Ft



Ajánlott apartman:



A legfőbb turisztikai látványosságnak a lenyűgöző Grimani kastély számít, jelenlegi formája 1589-ből származik, amikor a velencei Marino Grimani megvásárolta és felújította. 1945-ben sajnos felgyújtották és ebben a leromlott állapotában volt egészen 1990-ig, majd néhány évvel ezelőtt teljesen felújították, hogy újra a régi fényében tündököljön. Svetvincenat gazdag kulturális örökségét emellett még számos templom és épület is gazdagítja, mint a Szent Vince templom, amelyet elsősorban híres freskói miatt látogatnak, illetve a reneszánsz téren található Szent Katalin templom. De nemcsak azok találnak itt programot, akik a város műremekeit szeretnék meglátogatni, az aktív programok kedvelői sem maradnak szórakozás nélkül, számtalan középkori tevékenységet lehet a városban kipróbálni, mint az íjászkodás vagy a középkori menekülőszobából való kijutás.


Svetvincenat:


A várost körülvevő vidék pedig remekül alkalmas túrázásra, kerékpározásra, illetve a környékbeli falvakat is bejárhatjuk.



Comments


bottom of page