top of page
  • cozyandspirit

Sperlonga, Olaszország

Ha nyáron Rómából egy kellemesebb helyre menekülnénk akkor jó választásnak kínálkozik Sperlonga festői kisvárosa, a Tirrén-tenger partján , amely lenyűgöző kilátást nyújt a kék vízre és a fehér homokos strandokra. A városka labirintusszerű utcái és fehérre meszelt házai klasszikus mediterrán hangulatot árasztanak. Sperlonga gazdag római és középkori történelemmel büszkélkedhet, így számos régészeti lelőhelyet találunk a városban és közelében.



Július: 30-31 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 4700 Ft-tól

helyi sör: 1100 Ft, cappuccino: 500 Ft-tól





Látnivalók Sperlonga:


Tiberius-barlang: Tiberius császár úgy döntött, hogy egy egész nyaralót építtetett itt magának, római fürdőkkel, tornatermekkel.


Torre Truglia: Középkori torony, amelynek tetejéről a kilátás lélegzetelállító a tengerre.


Sperlongai Óváros: Az óváros labirintusszerű sikátoraiban sétálgathatva fedezheted fel a várost. Ha már itt vagy, ne hagyd ki a helyi gelatot, amely híresen finom.


Villa di Tiberio: A Villa di Tiberio a római császár egykori nyaralója, ahol most múzeum található.


Centro Storico: A történelmi központ, a Centro Storico, kanyargós utcáival és fehérre meszelt házaival egy igazi mediterrán ékszerdoboz.


A Sperlongai Tengerpart: A tengerpart itt meglepően tiszta, így a strandolást ne hagyd ki.


Aktív tevékenységek: Búvárkodj a kristálytiszta vizekben vagy bérelj egy kajakot és fedezd fel a part menti barlangokat.

Passzív tevékenységek: Feküdj le a homokos tengerpartra egy könyvvel vagy sétálj végig a történelmi óvároson és élvezd a helyi kulináris élvezeteket.


Gasztronómia:


Sperlongában számos különleges édesség közül válogathatunk, amelyek egyedülállóak és helyspecifikusak. Az egyik ilyen különlegesség a Torta al Limone, egy frissítő citromtorta, amelyet helyi citromból készítenek és tökéletes desszert a meleg nyári napokon. Egy másik különleges sütemény a Delizia al Limone, amely szintén a helyi citromok ízét hozza el, de krémesebb, piskótás állagú. Ezek az édességek nemcsak finomak, hanem a sperlongai gasztronómiai hagyomány részét is képezik, így kihagyhatatlanok, ha a városban járunk. A helyi cukrászdákban és éttermekben kóstolhatjuk meg ezeket az ínyencségeket, amelyek garantáltan emlékezetes élményt nyújtanak.


Hogy lehet eljutni Sperlongába?

Budapestről Róma, 1 óra 50 perc, onnan pedig autóval 2 óra Sperlonga, illetve vonattal + busszal is érkezhetünk, amely szintén 2 órás utazást igényel. (Sperlonga Róma és Nápoly között található, kb félúton)


Sperlonga:
























Comments


bottom of page