top of page
  • cozyandspirit

Santa Cesarea Terme, Olaszország

Santa Cesarea Terme bájos tengerparti városának termálfürdői Puglia legismertebb gyógyító hatású fürdői közé tartoznak, amelyeknek áldásos hatásait már az ókoriak is ismerték és használták.



Szeptember-Október: 24-26 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 3900 Ft-tól

helyi sör: 800 Ft, cappuccino: 400 Ft-tól







Ajánlott útvonalterv:

Bari-Santa Cesarea Terme-Porto Badisco-Vitignano-Castro-Cala dell'Acquaviva-Tricase-Specchia-Presicce-Lecce-Giurdignano-Galatina-Gallipoli


Porto Badisco, 7km-re: Ez a festői halászfalu tökéletes hely a pihenésre és a természet szépségének élvezetére, különösen a kristálytiszta vizeiről és a lenyűgöző tengerpartjáról híres.


Vitignano, 5km-re: A történelmi jelentőségű Vitignano bájos olasz falu.


Castro, 7km-re városa a lenyűgöző Salento partvidékén helyezkedik el, és „Salento gyöngyszemeként” ismert, ahol a középkori hangulatú óváros és a modern kikötő egyaránt megtalálható.


Cala dell’Acquaviva, 9km-re: A Cala dell’Acquaviva egy gyönyörű öböl, ahol a kristálytiszta víz és a gyönyörű környezet tökéletes helyszínt biztosít a búvárkodáshoz és a napozáshoz is.


Tricase, 18 km-re, városa a Salento régióban található, híres az itt élő barátságos közösségről, valamint itt található Olaszország legrégebbi fája, amelyet botanikai műemléknek nyilvánítottak.


Specchia, 21 km-re mely az „Olaszország legszebb falvai” közé választottak, egy magaslaton fekszik, lenyűgöző kilátást nyújt a Salento vidékére.


Presicce, 28 km-re városa gazdag középkori történelemmel büszkélkedhet, híres földalatti kamráiról.


Lecce városa, 47 km-re, melyet az „olasz sarkantyú barokk ékköveként” is emlegetnek, lenyűgöző homokkő épületeiről és piazzáiról híres, valamint a helyi Apuliai konyha is kihagyhatatlan.


Giurdignano, 13 km-re: híres a megalitikus emlékműveiről, amelyek a régió gazdag történelmét tükrözik.


Galatina, 34 km-re: a Salento régió központi részén található, híres a Szent Péter és Pál bazilikáról, amely a helyi művészet és építészet csodálatos példája.


Gallipoli, 70 km-re, a Jón-tenger partján fekvő város, híres történelmi óvárosáról és élénk éjszakai életéről, amely a fiatalok és a tengerparti szórakozást keresők számára ideális úti cél.


Santa Cesarea Terme


A Grotta Zinzulusa barlangot, a várostól kb 5 km-re találjuk: ez egy titokzatos világ kapuja is egyben. Ha szereted a geológiai csodákat ez a hely neked való.


Termálmedencék: Santa Cesarea Terme híres termálvizeiről, amelyek gyógyító tulajdonságokkal bírnak és különböző betegségekre nyújtanak gyógyírt


Palazzo Sticchi Ez a mór stílusú palota olyan, mintha egy mesekönyvből lépett volna elő. A helyiek szerint a palota falai között egy arab herceg szelleme lakozik, aki még mindig a szerelmét keresi.


Torre Miggiano őrtorony, amely a tengerparti védelmet szolgálta, a panorámás kilátás miatt érdemes felkeresni.


Porto Miggiano Ez a kis öböl tökéletes hely a búvárkodásra és a naplemente megtekintésére.


Hogy lehet eljutni Santa Cesarea Terme-be?

Budapestről Bari 1 óra 35 perc repülővel, onnan pedig autóval 2 óra Santa Cesarea Terme, busszal pedig 3-4 óra.


Santa Cesarea Terme:
























Comments


bottom of page