top of page
  • cozyandspirit

San Andres, Tenerife

Tenerife szigete sokak számára a napsütéses tengerpartokról és a nyüzsgő üdülőhelyekről híres, de ha valódi autentikus élményre vágysz, akkor San Andrés faluját mindenképpen érdemes felkeresned. Ez a bájos kis település a sziget északkeleti részén, a közel 500 méter magas Anaga-hegység lábánál található. San Andrés különleges hangulatát a szűk, macskaköves utcák, a fehérre meszelt házak, valamint a környező hegyek és az Atlanti-óceán közelsége adja. A falu ideális helyszín azok számára, akik szeretnék megismerni a sziget egy csendesebb, nyugodtabb oldalát. San Andrés híres a közeli Playa de Las Teresitas strandjáról is, amely az egyik legszebb a szigeten, köszönhetően a finom, aranyszínű homokjának és a pálmafákkal szegélyezett partvonalának.

San Andrés bája azonban nemcsak a tengerpartban rejlik, hanem a helyi kultúrában és a történelmi látnivalókban is, amelyek mind-mind felfedezésre várnak. A település közel ezer éves múltra tekint vissza, ami megmutatkozik az építészeti stílusában és a hagyományokban is. Ha olyan helyet keresel, ahol elmerülhetsz Tenerife múltjában, miközben élvezheted a sziget természeti szépségeit, San Andrés a tökéletes választás.



Bp-Tenerife

 

09.30. - 10.06

 

54.383 Ft

 

 (6 éj)   



Olcsóbb szállások:

 

Apartamentos Oasis

 

22.500 Ft/2 fő/éj

 

Apartmanhotel

Október:  25-27°C

3200 Ft-tól

400 Ft-tól

600 Ft-tól




35.516 Ft/2 fő/éj reggelivel



Látnivalók a városban és a környéken:

Playa de Las Teresitas

  • Playa de Las Teresitas a sziget egyik legikonikusabb strandja, amely finom, aranyszínű homokjával és kristálytiszta vizével vonzza a látogatókat. A strand különlegessége, hogy a homokot a Szaharából hozták ide, így igazán különleges élményt nyújt a fürdőzés. A part mentén húzódó pálmafák és a hegyek lenyűgöző hátteret biztosítanak, így ez a hely nemcsak pihenésre, hanem gyönyörű fotók készítésére is tökéletes.

Iglesia de San Andrés

  • San Andrés egyik legfontosabb építészeti emléke a falu szívében található Iglesia de San Andrés, egy régi templom, amely a 16. századból származik. A templom egyszerű, de gyönyörű belső tere tükrözi a helyi vallási hagyományokat és betekintést nyújt Tenerife vallási életébe.

Anaga-hegység

  • Az Anaga-hegység, amely San Andrés fölé magasodik, a természet szerelmeseinek paradicsoma. Ez a terület az UNESCO bioszféra-rezervátuma, ahol változatos növény- és állatvilág található, valamint lenyűgöző kilátás nyílik a sziget északkeleti partvidékére. Az Anaga számtalan túraútvonallal rendelkezik, amelyek közül több San Andrés-ből indul, így könnyedén felfedezheted a környék érintetlen természetét, miközben élvezed a friss hegyi levegőt és a madárcsicsergést.

Roque de Las Bodegas

  • San Andrés közelében, egy festői öbölben található Roque de Las Bodegas, egy apró halászfalu, amely a sziklás partjairól és a tengerparti éttermeiről híres. Itt lehetőséged nyílik megkóstolni a frissen fogott tengeri herkentyűket, miközben élvezheted a látványos kilátást az Atlanti-óceánra. Ez a hely tökéletes egy nyugodt délutáni sétára vagy egy romantikus vacsorára a naplementében.

Taganana

  • Taganana, egy másik közeli falu, amely szintén megér egy látogatást, különösen azok számára, akik érdeklődnek a sziget tradicionális életmódja iránt. A falu szűk utcái és fehér házai mellett a környező hegyek és sziklák drámai látványt nyújtanak.


Tevékenységek a környéken:

-Túrázás az Anaga-hegységben

Az Anaga-hegység számtalan túraútvonala közül több is San Andrés-ből indul, és lehetőséget kínál arra, hogy felfedezd a sziget legvadabb, legérintetlenebb részeit. A túrák során változatos tájakat láthatsz, a buja erdőktől a sziklás hegygerincekig, miközben lenyűgöző kilátások nyílnak az óceánra. A túrázás remek módja annak, hogy megismerd Tenerife természetes szépségeit, miközben aktívan töltöd az idődet.

-Pihenés a Playa de Las Teresitas-on

Ha inkább a pihenésre és a napsütés élvezetére vágysz, Playa de Las Teresitas a tökéletes hely számodra. Az aranyszínű homokos part és a nyugodt tenger ideális környezetet biztosít a fürdőzéshez, napozáshoz, vagy akár egy jó könyv olvasásához. A strand mellett számos kis bár és étterem is található, ahol frissítőt vagy ebédet fogyaszthatsz, miközben élvezed a kilátást.

-Helyi konyha megismerése

San Andrés és környéke kiváló hely a helyi kanári-szigeteki konyha felfedezésére. A halászfalu közelsége miatt a friss tengeri ételek dominálnak az éttermek kínálatában, de ne hagyd ki a helyi specialitásokat, mint a gofio (pörkölt gabona), a papas arrugadas (sós krumpli) vagy a mojo szószok. Az étkezés itt nemcsak egy gasztronómiai élmény, hanem egy lehetőség arra is, hogy közelebbről megismerd a helyi kultúrát és hagyományokat.

-Fotózás és természetjárás

Az Anaga-hegység és a környező táj egy valóságos paradicsom a fotózás szerelmeseinek. A drámai sziklák, buja zöld erdők és az óceán mélykék vize mind-mind tökéletes témát nyújtanak a fényképezéshez. Akár profi fotós vagy, akár csak hobbiból kattintgatsz, San Andrés és környéke bővelkedik olyan pillanatokban, amelyeket érdemes megörökíteni.


Hogy lehet eljutni San Andrés-be?

Budapestről repülővel 5 óra 35 perc az út, Tenerife repterére, innen pedig kb. 50 perc az út San Andrés-be.


San Andrés:













Comments


bottom of page