top of page
  • cozyandspirit

Salzburg környéki túrák

Salzburg, Mozart szülővárosa évente sok turistát vonz, köszönhetően gyönyörű barokk épületeinek, kertjeinek, középkori erődítményeinek és varázslatos palotáinak.

Ausztria negyedik legnagyobb városa, Salzburg egy valóságos zenei metropolisz, utcái tele vannak vándorszínészekkel, énekesekkel és mindenféle előadóval, mindez rendkívül vibráló hangulattal ajándékozza meg az idelátogatókat.

Salzburg remek hely a barangolásra és arra, hogy bepillantást nyerjünk a város történelmébe, a sajátos atmoszférájú Habsburg stílusú épületeket megcsodálva. Itt jó eséllyel el tudjuk kerülni a túlzsúfoltságot, illetve lehetőségünk van a környék felfedezésérére, ha már mindent láttunk és bejártunk a városban. Ha igazán szeretnénk a tömegeket elkerülni, érdemesebb inkább az őszi szezonban idelátogatni.

Frauenkopf

(25 km-re Salzburgtól)


A Frauenkopf megmászása egy igazán különleges élmény, azonban nem könnyű. Az idevezető út meredek és hosszú, így akinek a magassággal vannak problémái vagy nem gyakorlott túrázó, annak nem ajánlott. Érdemes elegendő vízről is gondoskodni. A túra első része az erdőn át vezet, az utolsó szakasz azonban többnyire sziklás, mindenféle árnyék nélkül, így esetleg a kora reggel órák a legalkalmasabbak a hegy megmászására. A mászás, illetve a mászási nehézségek miatt nem sokan jönnek ide, illetve azért sem, mert a túraútvonal nem túl ismert. A Frauenkopf tetejét egy nagy kereszt jelzi, amelyet ha megpillantunk, tudhatjuk, fáradozásaink végéhez értünk és innen már csodás, lélegzetelállító 360 fokos panoráma tárul elénk.



Schafberg hegy

(38 km-re Salzburgtól)


Az 1782 m magas Schafberg hegyének szédítő magaslatban, meredek sziklafalon álló kilátójáról elképesztő 360 fokos körpanoráma tárul a környék tavaira. A sportosabbak túraútvonalon jöhetnek ide, a kevésbé sportosak pedig fogaskerekű kisvasúton ülve csodálhatják a tájat és így érkezhetnek fel a kilátóhoz.


Fuschlsee

(Salzburgtól 25 km-re)


A Fuschl-tó és környéke tökéletes választás az év bármely szakában egy festői tóparti sétához. A Fuschlsee túra közel 11 km hosszú, amely folyamán betekintést nyerhetünk a környékbeli erdők, rétek, legelők életébe. A Fuschlseerundweg nevű ösvény többnyire végig a tópart közelében halad, csak a nyugati parton távolodik el kissé a tóparttól, hogy egy természetvédelmi területen vezessen át.


Wolfgangsee

(Salzburgtól 28 km)



A régió leghíresebb és legnagyobb tava a Wolfgangsee, ahol a különböző vízi sportok kedvelői mind megtalálják a számukra legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. A környék egyik legmelegebb vizű tava, ezért fürdőzök is előszeretettel választják úti célnak. St Wolfgang városa híres gótikus zarándoktemplomáról híresült el. A St. Wolfgangból St. Gilgen városáig vezető zarándok gyalogút (útközben gyönyörű panorámában lehet részünk) 9,6 km hosszú és változatos terepeken keresztül vezet. (St. Wolfgang a nyári szezonban meglehetősen zsúfolt.)





Comments


bottom of page