top of page
  • cozyandspirit

Saint-Paul de Vence Franciaország, Nizza mellett: a francia művészek kedvenc búvóhelye

A középkori kis faluban számos francia művész töltötte idejét, hogy itt pihenjen, Chagall pedig 19 évig élt itt, de Picasso is idejárt inspirálódni. A dombra épült falu óvárosa elképesztően hangulatos, ráadásul Nizzából könnyen idejuthatunk, kb fél óra alatt. Kimaradhatatlan program egy napos kirándulásra Nizzából.



Március: 15-18°C


Étkezés olcsóbb étteremben: 4500 Ft-tól

helyi sör: 1900 Ft, cappuccino: 600 Ft-tól


Hogy lehet eljutni Saint-Paul de Vencébe?


Budapestről indulva körülbelül 2 óra repülőút Nizza, onnan pedig vonattal Cagnes Sur Mer felé, a vonatút 15 perces. Cagnes Sur Mer-ben át kell szállni a 655-ös buszra, amely közvetlenül elvisz Saint-Paul de Vencébe.


Mikor érdemes menni?

Ha el szeretnéd kerülni a tömeget, akkor ajánlott a májustól szeptemberig tartó időszakon kívül menni.


Látnivalók:


-A Fondation Maeght egy modern művészeti múzeum, amely a falu fölött magasodó Colline des Gardettes dombon található, gazdag gyűjteménye van szobrokból, kerámiákból, festményekből és más művészeti tárgyakból.


-A Saint Paul de Vence-i temető azért érdekes, mert itt található a festő Marc Chagall sírja. Chagall 1966-tól 1985-ig élt Saint Paul de Vence-ben és ezekben az években festette a helyi tájakat ábrázoló képeit.


-A La Colombe D’Or egy elegáns fogadó, amelyet Picasso, Matisse és más művészek is szerettek. Paul Roux, a családi vállalkozás alapítója, szoros kapcsolatot ápolt a művészekkel, akik ingyen laktak nála festményekért cserébe.


-Az Eglise Collégiale Saint Paul egy gyönyörű kis templom, amelyet először a 14. században, majd a 18. században építettek. Díszes és nyugodt, tökéletes hely a megpihenésre és az elmélkedésre.


-A Saint Paul de Vence-i szökőkút 1615-ben épült, és az egyik ikonikus helye a falunak . A művészek kedvence volt, akik az első világháború alatt gyakran látogatták a falut. A szökőkút provanszi stílusban készült és négy csőből ömlik a víz.


- A pétanque Saint Paul de Vence egyik legnépszerűbb tevékenysége . A pétanque egy francia golyójáték, amelyet a falu híres pétanque pályáján lehet kipróbálni. A pétanque lecke során megtanulhatjuk a játék szabályait, technikáit és etikettjét, valamint játszhatunk egy barátságos meccset a helyiekkel vagy más turistákkal.


-A Saint Paul de Vence-i művészeti galériák a falu művészeti hagyományát mutatják be . A faluban több mint 60 galéria található, ahol a helyi és a nemzetközi művészek alkotásait lehet megcsodálni és megvásárolni. A galériák kínálata változatos, a klasszikus festészettől a kortárs szobrászatig.


Sain-Paul de Vence















Comments


bottom of page