top of page
  • cozyandspirit

Rothenburg ob der Tauber és a hős polgármester, aki borivással mentette meg a várost

A Németország egyik legszebb városának tartott Rothenburg ob der Tauber különös legendát őriz arról, hogy a város polgármestere hogyan mentette meg a települést teljes pusztulástól. A 30 éves háborúban, 1631-ben, a legenda szerint a bevonuló Tilly tábornok épp arra készült, hogy a várost porig rombolja, amikor a helyi elöljárók azzal próbálták őt megenyhíteni, hogy egy több mint 3 literes borral teli serleget vittek elé. A tábornoknak ekkor az az ötlete támadt, hogy ha valaki a bort egy húzásra megissza, megkíméli a várost a pusztítástól. Végül az öreg polgármester volt az, aki ezt megtette, ezzel megmentőként örökre beírva magát a város történelmébe.



Az óváros rendkívül látványos, mivel megőrizte középkori jellegét, rengeteg érdekes múzeumot is meglátogathatunk, illetve a 4 km hosszú városfalon tett toronyséta is felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg az idelátogatókat. A szezont elkerülve (csúcsszezon: karácsony és a nyári hónapok) érdemes ide érkezni és 2 napra megszállni a városban, mivel a legtöbb látogató csak pár órára érkezik, a város a reggeli órákban és este igazán élvezhetővé válik.



A város Nürnbergtől 1 óra autóútnyira van, Nürnbergbe eljuthatunk vonattal Budapestről, durván 8 óra alatt, a jegyek oda-vissza útra 33.600 Ft-tól kezdődnek, vagy repülővel, a jegyek januárban 26.000 Ft-tól kezdődnek.


Comments


bottom of page