top of page
  • cozyandspirit

Procida, Olaszország


Ha Olaszországra gondolunk, valószínűleg azonnal beugranak a klasszikus turistaparadicsomok, mint Róma, Firenze vagy Velence. De van egy kis sziget a Nápolyi-öbölben, amely csendesen rejtőzik a tömegek elől és amely festői szépségével, autentikus hangulatával elvarázsolja a látogatókat. Procida, a legkisebb a Nápolyi-öböl szigetei közül, egy igazi kis ékszerdoboz, amely még nem került fel a turisták radarjára, de éppen ez adja meg különlegességét. Mindössze 4 négyzetkilométernyi területével Procida tökéletes helyszín egy nyugodt, mégis felfedezésekben gazdag utazáshoz. A színes házak, a szűk, kanyargós utcák és a tengerpartok romantikája szinte visszarepít minket az időben.



Bp-Nápoly

 

09.24. - 09.30.

 

21.849 Ft

 

 (6 éj)   



Olcsóbb szállások:

 

La rosa dei venti

 

34.297 Ft/2 fő/éj

 

Apartmanhotel

Szeptember:  25-26°C

3600 Ft-tól

1200 Ft-tól

400 Ft-tól





57.071 Ft/2 fő/éj reggelivel



Látnivalók a városban és a környéken:

- Terra Murata

A sziget legmagasabb pontján található Terra Murata egy középkori erődítmény, amely lélegzetelállító kilátást kínál a Nápolyi-öbölre. A látogatók bejárhatják az erődöt, felfedezhetik a szigeti börtön maradványait és megcsodálhatják a Szent Mihály Arkangyal apátságot, amely a sziget vallási központja.

- Marina Corricella

Procida legikonikusabb helyszíne, Marina Corricella, egy festői halászkikötő, ahol a színes házak a meredek sziklák oldalához simulnak. A kikötőben sétálva megismerhetjük a helyiek mindennapjait és élvezhetjük a nyugodt hangulatot. A helyi éttermekben frissen fogott tengeri herkentyűket kóstolhatunk, miközben a naplementét nézzük a tengerparti asztalunknál.

- Pozzo Vecchio strand

Ez a homokos strand nemcsak a pihenésre vágyók számára ideális hely, hanem a mozirajongók számára is különleges élményt nyújt. Itt forgatták ugyanis a híres olasz film, a „Postino” (A postás) számos jelenetét. A kristálytiszta víz és a gyönyörű környezet mellett ez a hely tökéletes választás egy nyugodt nap eltöltéséhez.

- Vivara természetvédelmi terület

Vivara egy kis, lakatlan sziget, amelyet egy keskeny híd köt össze Procidával. Ez a természetvédelmi terület ideális hely a természet szerelmeseinek, ahol a látogatók számos ritka növény- és állatfajt figyelhetnek meg. Az ösvények mentén sétálva gyönyörködhetünk a tengerparti panorámában, miközben felfedezhetjük a sziget gazdag élővilágát.

-Abbazia di San Michele Arcangelo

Ez az apátság Procida vallási életének központja, és a sziget egyik legfontosabb történelmi műemléke. A 11. századi eredetű épület belső tereit gazdagon díszített freskók és műalkotások borítják, amelyek a sziget viharos történelmét mesélik el. Az apátságból nyíló kilátás egyszerűen lenyűgöző, így mindenképpen érdemes felkeresni ezt a helyet.

-Chiaiolella strand

Chiaiolella, a sziget legnépszerűbb strandja, ideális hely a napozásra és a tengeri sportok kipróbálására. A homokos part mellett számos étterem és kávézó található, ahol a látogatók megpihenhetnek egy hosszú nap után. A strand közelében lévő kis kikötőből hajós kirándulásokat is tehetünk, hogy felfedezzük a környező szigeteket.


Tevékenységek és programlehetőségek:

-Hajókirándulás a Nápolyi-öbölben

Procidáról könnyedén elérhetők a Nápolyi-öböl más híres szigetei, mint Capri és Ischia, így érdemes egy hajókirándulásra indulni.

-Gasztronómiai túra

Procida ínycsiklandó ételeiről is híres, így érdemes belevetni magunkat a helyi gasztronómiai kalandokba. A frissen fogott tengeri ételek, mint a polip saláta, a kagylós tészta vagy a helyi sütemények, mint a „lingua di bue” egyaránt emlékezetes élményt nyújtanak. Szervezzünk egy gasztronómiai túrát, amely során ellátogathatunk a legjobb helyi éttermekbe, pékségekbe, és akár részt vehetünk egy főzőtanfolyamon is, ahol elsajátíthatjuk a helyi receptek titkait.

-Kerékpáros túra

Procida kis mérete miatt kiváló helyszín a kerékpáros felfedezéshez. Béreljünk kerékpárt és fedezzük fel a szigetet a magunk tempójában, bejárva a rejtett zugokat, amelyek gyalogosan esetleg nehezen megközelíthetők.

-Strandolás és tengeri sportok

Procida több gyönyörű stranddal büszkélkedhet, amelyek tökéletes helyszínt kínálnak a pihenéshez vagy az aktív kikapcsolódáshoz. Próbáljuk ki a szörfözést, kajakozást vagy éppen a búvárkodást, hogy felfedezhessük a sziget körüli vizek élővilágát. A tengeri sportok szerelmesei biztosan találnak számukra izgalmas tevékenységet, miközben a család más tagjai élvezhetik a napsütést és a tenger nyugalmát.


Hogy lehet eljutni a Procida szigetére?

Budapestről repülővel Nápolyba, 1 óra 45 perc az út, Nápolyból pedig 40 perces hajóút után érkezünk meg Procidára.


Procida:











Comments


bottom of page