top of page
  • cozyandspirit

Picos de Europa Nemzeti Park

A Picos de Europa Nemzeti Park Spanyolország egyik leglátványosabb természeti övezete, a hegycsúcsokkal, völgyekkel, szurdokokkal szabdalt változatos tájkép látványa tárul elénk, ha ide látogatunk. A mostani formája a több száz millió év alatt végbement eljegesedési és karsztosodási folyamatok eredménye. Rengeteg különböző szabadtéri elfoglaltságot találunk itt, via ferrata túrákat, kenuzást a park területén átívelő folyók egyikén, túrázást a Cares útvonalon.


Az idelátogatásra a legjobb hónapok a június és a szeptember. Az időjárás ilyenkor vagy még nem túl meleg vagy már hűvösebb, mint a forró nyári napokon, valamint ilyenkor kevesen látogatják, a Ruta del Cares-en (Cares útvonal) jó eséllyel kevés túrázóval találkozunk. Áprilisban-májusban pedig azoknak érdemes jönnie, akik szívesen figyelik meg és fotózzák az éledő természetet, a madarakat, vadvirágokat.

Május: 20 °C



A park néhány főbb nevezetessége:


Potes kivárosa a Nemzeti Park keleti részében, egy völgyben fekszik, amelyet két folyó szel keresztül.

Potes


A Cares útvonal a Picos de Europa gyönyörű hegyei között halad , amely a Cares folyó által a hegyekbe vájt szurdokot követi. Az útvonal teljes hossza 12 kilométer, amely a legnépszerűbb túraútvonala a Nemzeti Parknak, nagyrészt sík és végig gyönyörködhetünk a drámai tájban.

Cares útvonal


Az Ercina tó egy kis hegyvidéki tó és a mellete fekvő Enol tóval együtt alkotják a Covadonga tó néven ismert csoportot a Picos de Europa Nemzeti Parkon belül.


Tombo kilátópont


Az egyik leglátogatottabb hegyi kilátó Spanyolországban, ahonnan kivételes kilátás nyílik a Valdeón völgyre és Cordiñanes falura.



Mivel a repülőnk Santander-ben száll le, érdemes ebben a tengerparti spanyol városban is időznünk, ha meleg évszakban érkezünk, kipróbálhatjuk a város legjobb strandjait, illetve a környéket körbejárva számos látnivalóra bukkanhatunk.

Santander





Comentários


bottom of page