top of page
  • cozyandspirit

Paros szigete, Görögország

Itt megtalálod a tökéletes egyensúlyt a nyüzsgő éjszakai élet, a tradicionális görög életforma és az olajfaligetek között. De nemcsak a földi gyönyörökért érdemes idejönni, Paroson a kőből faragott templomok és szélmalomromok mesélik a régi idők történteit.

Szeptemberben idelátogatni kihasználva a nyár utolsó sugarait, több szempontból is jó döntés: a tenger még mindig fürdésre csábító, de a turisták zöme már elment, így te lehetsz az, aki a helyiekkel együtt kortyolgathatja a ouzot a kikötőben.



Szeptember: 23-26°C





Étkezés olcsóbb étteremben: 1700 Ft-tól

helyi sör: 1600 Ft, cappuccino: 800 Ft-tól


Ha aktív kikapcsolódásra vágysz,  próbáld ki a szörfözést a Chrissí Aktí strandon, ahol az Égei-tenger hullámai csak rád várnak, vagy barangold be a szigetet kerékpárral és fedezd fel a rejtett ösvényeket.


Látnivalók:


Parikia városa: a Panagia Ekatontapiliani templom, ahol minden kő mesélni tudna egy-egy történetet. Vagy Naoussa, a halászfalu, ahol az esti fényekben úszó kikötőben a hajók kavalkádja, olyan, mint egy színes fesztivál.


Santa Maria:  A kristálytiszta vízben úszva úgy érezheted, mintha egy óriási, természetes medencében lubickolnál.


Aliki: Ha egy kis nyugalomra vágysz, Aliki, a kis halászfalu a tökéletes választás.


Piso Livadi: Egy kis falu, ahol a halászhajók és a luxusjachtok egymás mellett ringatóznak. A kikötő tele van kávézókkal és éttermekkel, ahol a helyi specialitásokat kóstolhatod meg.


Lefkes: Ha szereted a magaslatokat és a panorámás kilátást, akkor Lefkes a te helyed. Itt úgy érezheted, mintha egy időgép repítene vissza a múltba. A kőből épült házak és a szűk utcák olyanok, mint egy élő múzeum.


Golden Beach: A szörfösök paradicsoma.


Hogy lehet eljutni Paros szigetére?

Budapestről Mykonos szigete 2 óra repülőút, onnan pedig Paros szigete további 45 perc hajóval. Opció lehet még Bp-Athén és Athénből 3-4 órás hajóút után érkezhetünk meg a szigetre.

 

Paros











Comments


bottom of page