top of page
  • cozyandspirit

Pacentro, Abruzzo, Olaszország

Abruzzo, mindössze egy rövid, kétórás autóút távolságra helyezkedik el Rómától keletre. A vidék jellegzetes formáját a hegyek és dombok váltakozása adja. Az itt található vizek többsége hegyvidéki tengerszem, de számos mesterséges tóval is találkozhatunk. Abruzzo a túrázók és a trekking szerelmeseinek Mekkája, de a kerékpárosok is élvezhetik a tengerparti bicikliutakat vagy a merészebbek akár a hegyi ösvényeket is.



Április: 14-15°C




Pacentro



Étkezés olcsóbb étteremben: 4700 Ft-tól

helyi sör: 1100 Ft, cappuccino: 500 Ft-tól


A régióban három nemzeti park található, amelyek közül a legismertebb a Parco Nazionale d’Abruzzo. A parkban számos túraútvonal található, így a természet szerelmesei számára ez a hely igazi paradicsom.


Abruzzo régió tele van történelmi látnivalókkal. Az egyik legismertebb közülük a Rocca Calascio, amely egy középkori várrom, Európa legmagasabban fekvő várának számít. Egy másik érdekes hely a Santo Stefano di Sessanio, amely egy gyönyörű középkori falu.


Abruzzo régiójában számos kulináris élvezet is várja az utazókat. A régió híres borairól, mint például a Montepulciano d’Abruzzo. Emellett számos étteremben kóstolhatjuk meg az olasz konyha finomságait, például a híres spaghetti alla chitarra-t.


Abruzzo Olaszország egyik legkevésbé népes régiója, körülbelül 1,3 millió lakossal.


Az Abruzzo régióban található a legnagyobb természetes szarvasgomba farm Európában..


A régióban számos tevékenység közül választhatunk. Lehetőség van túrázásra a hegyekben, bor- és olívaolaj-kóstolóra, főzőtanfolyamokon való részvételre, valamint a régió történelmi városainak és falvainak felfedezésére. A téli hónapokban a síelők is élvezhetik a régióban található sípályákat.


Pacentro:


Pacentro, a bájos középkori falu, Olaszország Abruzzo régiójában található, lenyűgöző kilátást nyújt a Peligna-völgyre. A város történelme a 8-9. századra nyúlik vissza, a középkorban fontos szerepet játszott a stratégiai San Leonardo-hágó védelmében. A városban található a Cantelmo urak által a 10. században épített vár, melynek három tornya ma is áll. Itt találjuk még a Szent Magdolna templomot, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Dolomitokra.

Külön érdekesség, hogy ebből a faluból származik a Ciccone család, Madonna énekesnő olasz felmenői.


A legszebb időszak itt a napnyugta utáni időszak, amikor a falu fényei kigyulladnak, különleges hangulatot teremtve azok számára, akik ilyenkor szeretnék körbesétálni a helyi utcákat.


Hogy lehet eljutni Abruzzo régióba, azon belül Pacentroba?

Budapestről Róma 1 óra 50 perc repülővel, Rómából pedig további 2 óra az utazás busszal Sulmonába, Sulmonából pedig 8 perc alatt taxival utazhatunk Pacentroba.

Abruzzo, Pacentro


























コメント


bottom of page