top of page
  • cozyandspirit

Ostuni, a fehér város

Ostuni, a "fehér város" az olaszországi Puglia régió egyik rejtett ékköve. Egyszerűsége és szépsége mindenkit megfog, aki először látogat ide. A kanyargós fehér sikátorok sajátos hangulatot árasztanak, itt igazán jó érzés eltévedni. Ez nem egy turistáktól nyüzsgő helyszín, ha nyugalomra és békére vágyunk, miközben át szeretnénk érezni az igazi, hagyományos olasz életérzést, akkor itt jó helyen járunk. Baritól 1 órányi vonatútra találjuk Ostunit. Ostuni vasútállomásáról pedig transzfer buszokkal juthatunk fel Ostuniba.

Május: 23 °C


Mindent megtalálunk itt, történelmi központot, piacokat, remek éttermeket. Itt jártunkkor érdemes felvenni a helyiek életritmusát, ha nyáron jövünk, délben vonuljunk el egy hosszú sziesztára az árnyékban, este pedig újra vágjunk neki a város felfedezésének. Fotózáshoz a város szinte minden szeglete remek témát szolgáltat: a fehér sikátorokban elhelyezett kaktuszok, virágok kerámiákban, kékre festett ajtók, az utcára kitett kis székek.



Ha pedig megfáradtunk sétánkban, üljünk le a számos kávézó, vagy étterem egyikének teraszára és figyeljük meg a helyieket, miközben eszpresszónkat isszuk, vagy helyi aperitifet kortyolgatunk. Szombat délelőttönként pedig menjünk el helyi piacra, ahol a friss tenger gyümölcseinek számtalan választéka vár bennünket, de találunk még itt a helyi gazdáktól származó olajbogyót, zöldségeket, olívaolajat.



Comments


bottom of page