top of page
  • cozyandspirit

Olaszország, Orta-tó

Szereted az olasz konyhát, a hangulatos mediterrán utcákat, festői környezetben? Van egy hely, ahol mindezeket megtalálod. Nem, nem a Garda-tóra vagy a Comói-tóra és nem is a Maggiore-tóra gondolok, amelyek tele vannak turistákkal és amelyekről már mindenki hallott. Hanem egy kisebb, de annál szebb tóra, amelyet sokan Olaszország gyöngyszemének neveznek. Ez pedig nem más, mint az Orta-tó.

Az Orta-tó Észak-Olaszországban található, a Piemont régióban, nem messze Milánótól. A tó körülbelül 13 km hosszú és 2,5 km széles, a Monte Rosa hegység lábánál fekszik.



Május: 22-23°C




Ajjánlott szállás




Étkezés olcsóbb étteremben: 5800 Ft-tól

helyi sör: 1900 Ft, cappuccino: 500 Ft-tól


A tó partján számos kisváros és falu található, amelyek közül a legismertebb Orta San Giulio, amely a tó keleti oldalán helyezkedik el. Ez a város egy igazi ékszerdoboz, tele van középkori és reneszánsz épületekkel, keskeny utcákkal, hangulatos terekkel és csodálatos kilátással a tóra. A tó közepén kis sziget emelkedik ki a vízből, amelyet San Giulio-szigetnek hívnak és amelyen egy ősi bazilika valamint egy kolostor található. A szigetre csónakkal lehet eljutni, de érdemes meglátogatni, mert egyedülálló atmoszférája van, valamint rengeteg legendát és történetet rejt.

De nem csak Orta San Giulio érdemel figyelmet, hanem a tó körüli más települések is, mint például Omegna, Pettenasco, Ameno és Pella, ahol szintén találhatók szállások, éttermek, múzeumok és egyéb látnivalók. Omegnában megcsodálhatod a híres olasz konyhai eszközök gyártójának, az Alessi-nek a múzeumát, vagy ellátogathatsz a Fantasztikus Világ Múzeumába, ahol a mesék és a képzelet világába kalauzolnak el. Pettenascoban pedig megismerkedhetsz a helyi borokkal és sajtokkal. Ameno és Pella pedig kiváló kiindulópontok a tó körüli túrákhoz, amelyek során gyönyörű erdőkön, mezőkön és hegyeken haladhatsz át, és élvezheted a természet szépségét. Május elején például a tó körül rengeteg rózsa és rododendron virágzik, a levegő pedig illatos és friss.


Hogy lehet eljutni az Orta-tóhoz?

Budapestről Milánó 1 óra 45 perc repülővel, Milánóból pedig kocsival vagy vonattal is el tudsz jutni a tóhoz.


Orta-tó
























Comments


bottom of page