top of page
  • cozyandspirit

Molfetta, Olaszország

Molfetta egy bájos kikötőváros Olaszország Puglia régiójában, Baritól nem messze. A középkori óváros, a vibráló piacok és a tenger friss illata együttesen varázsolják Molfettát olyan hellyé, amely azonnal rabul ejti az utazót. Az itt élők vendégszeretete, a helyi ételek ízei és a tengerparti séták romantikája mindenkit magával ragad.



Bp-Bari

 

10.16. - 10.22.

 

21.390 Ft

 

 (6 éj)   



Olcsóbb szállások:

 

Lilla B&B

 

22.346 Ft/2 fő/éj

 

reggelivel

Október:  22-23°C

3900 Ft-tól

800 Ft-tól

400 Ft-tól


Ajánlott szállás:

34.107 Ft/2 fő/éj

reggelivel



Látnivalók Molfettában


  • San Corrado Katedrális: A város legikonikusabb épülete, a 12. században épült San Corrado Katedrális, amely a tengerpart közelében áll. A román stílusú templom magas tornyai és gyönyörű homlokzata lenyűgöző látványt nyújt.

  • Vecchia Molfetta (Óváros): A város régi része szűk, kanyargós utcáival visszarepít az időben. A fehérre meszelt kőházak és a kézműves boltok mellett sétálva könnyen belefeledkezhetünk a múlt hangulatába.

  • Torre Calderina: Molfetta partvonalán található ez a középkori torony, amely egykor a város védelmét szolgálta. A toronyból csodálatos kilátás nyílik a tengerre, és egy kellemes sétával is megközelíthető.

  • Kikötő: A molfettai kikötő az egyik legforgalmasabb része a városnak, ahol a halászok mindennap friss fogást hoznak be a tengerből. Itt megfigyelheted a halászhajókat, ahogy ki- és behajóznak, és élvezheted a friss tengeri levegőt. A kikötő környékén számos étterem kínál friss tengeri ételeket, amelyeket egy kellemes vacsora keretében fogyaszthatsz el.

  • Santuario della Madonna dei Martiri: Ez az 1188-ban alapított templom egy zarándokhely, amely a Molfetta védőszentjének, a vértanúk Madonnájának állít emléket. A templom belső tere díszes freskókkal és lenyűgöző szobrokkal van ékesítve.


Hogy lehet eljutni a Molfettába?

Budapestről 1,5 óra repülővel Bari, Bariból pedig 15 perc vonatútra találjuk Molfettát.


Molfetta:






留言


bottom of page