top of page
  • cozyandspirit

Miért utazz Tiranába?

Tirana remek választás azoknak, akik szeretik a nyugat-kelet kulturális keveredéséből született városok hangulatát, illetve szívesen felfedeznék egy olyan ország fővárosát, amely egykoron az egyik legelzártabb európai ország volt és még napjainkban is viszonylag keveset tudunk róla, mivel nincs fókuszban utazási szempontból. Akik szeretnének jókat enni-inni, barátságosabb árakon és közben megismerni egy eklektikus építkezési stílusokkal (modern felhőkarcolók - régi épületek) kevert nagyvárost, ahol a mecsetek mellett a keresztény templomok is jól megférnek, azoknak Tirana kötelező látnivaló.







Albánia hosszú ideig elszigetelt volt a vasfüggöny miatt, azonban ez nem jelenti azt, hogy a fővárosa, Tirana ne lenne érdekes színes építményeivel, élénk sugárútjaival.


Az albán Alpok és a tengerpart mellett Tirana kihagyhatatlan állomása egy albán útnak.


Tirana szíve, központja a Skanderbeg tér, ahol esténként a helyiek is szívesen tartózkodnak, illetve jó néhány eseményt is rendeznek a téren, amelyet számos turisztikai látványosság vesz körül.


Nemzeti Történeti Múzeum, Tirana


Albánia alapvetően muszlim többségű ország, Tirana legrégebbi mecsete pedig az Et'hem Bej mecset a Skanderberg tér közepén található.


Et'hem Bej mecset


Tirana környéki kirándulások:

Kruje a Tiranától északra fekvő város (egy órára Tiranától), amely az első autonóm albán állam fővárosa volt, érdekes kitekintőnek ígérkezik, rendkívül fotogén elhelyezkedésével, a Kruje hegy oldalában. Itt találjuk Kruje várat, ahol Skanderberg 3 oszmán ostromot vert vissza, mielőtt meghalt. A város kedves hangulatával sétára csábítja az ide látogatókat, számos étterem, ajándékbolt, kávézó gondoskodik a kikapcsolódásról.




A Bovilla-tó (Tiranától 15 km-re) Albánia egyik legszebb természeti látványossága. Ez a tározó biztosítja Albánia fővárosának, Tiranának a legtöbb ivóvizet. Piknikezhetünk és túrázhatunk is itt, illetve a környéken található Gamti hegyen, ahonnan látványos panoráma nyílik a tóra.










Comments


bottom of page