top of page
  • cozyandspirit

Mittenwald, a megelevenedett képeslap

Mittenwald-ot, a bajor Alpok egyik látványos gyöngyszemét, Goethe 1786-ban - olaszországi útja során áthaladva - eleven képeskönyvként említette.


Főutcáján rokokó falfestésű házak állnak, bibliai témájú freskókkal díszítve. A macskaköves utak és a festői hátteret adó gyönyörű hegyek mellett tényleg olyan érzésünk van, mintha egy mesekönyvben lennénk. Mittenwaldot nevezik még az ezer hegedű falujának, mivel számtalan kiváló minőségű hegedű készült itt a 17. század óta. Az óváros látogatásán kívül még számos egyéb program kínálkozik, amivel időnket eltölthetjük: a Karwendelbahn felvonóállomás kötélpályáját kipróbálva Mittenwald legszebb kilátása tárul elénk. A felvonó tetejéhez érve, egy kellemes étterem teraszáról csodálhatjuk meg az elénk táruló lélegzetelállító panorámát. Számos túraútvonal is indul innen, különböző nehézségi szintűek, edzettségünknek megfelelően. Csodálatos panorámák, a hegy nyugalma, ínycsiklandó helyi ételek, pihentető szállás egy természetközeli helyen, a tökéletes kikapcsolódás.

(Ha vonattal jönnénk, Bp Keletiből közvetlen vonattal eljutunk 7 óra alatt Innsbruck-ba, onnan pedig további 1 óra vonatút Mittenwald)








コメント


bottom of page