top of page
  • cozyandspirit

Mesebeli szlovén faház, ha elvonulásra vágysz

Ez a mindennel felszerelt kis faház Szlovéniában várja azokat, akik egy kis időre kivonnák magukat a hétköznapok nyüzsgéséből. Zagrábtól mindössze 35 km-re fekszik ez a kis szlovén falu, Budapesttől pedig 380 km-t kell megtennünk, hogy megérkezzünk. Kis erkély, kilátás a folyóra és a teljes völgyre, jakuzzi, szauna, nyugalom, a ház maga kicsi, de minden kényelemmel felszerelt, amire szükségünk lehet, illetve ide házi kedvencünket is magunkkal hozhatjuk.

A faháztól 2,5 kilométerre találjuk Szlovénia legnagyobb gyógyfürdőjét, illetve szomszédságában van a kedves kisváros, Brezice is, amely a 11. században épült várról is híres. A Bizeljsko bortermelő régió közelsége miatt, rengeteg szőlőültetvényt csodálhatunk meg, illetve jó programlehetőség a környékbeli borászatok kóstolóval egybekötött végiglátogatása, valamint különböző túraútvonalak felfedezése.

Brezice régió és a Bizeljsko borvidék


Ha Zágrábban járunk, kirándulási alternatíva lehet még a Zágrábtól északra eső Medvednica hegység, amely egy nemzetvédelmi terület is egyben, szurdokok, barlangok, festői templomok, különböző nehézségű túrák várják az aktív kikapcsolódás kedvelőit, népszerű célpont még a hegység legmagasabb pontja a 1033 méter magas Sljeme.


Medvednica hegység, Sljeme








Comentarios


bottom of page