top of page
  • cozyandspirit

Maratea, Olaszország

Marateá-t, a Tirrén tenger gyöngyszemének is hívott kisvárost vadregényes tengerpartja és több mint 20 strandja teszi igazán különlegessé, valamint a változatos táj: erdőkkel borított domboldalak, buja növényzet, lélegzetelállító kilátás a tenger irányba.



Augusztus: 28-30 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 3500 Ft-tól

helyi sör: 1100 Ft, cappuccino: 400 Ft-tól






Ajánlott útvonalterv:

Nápoly - Salerno - Paestum -  Cava de’ Tirreni - Vietri sul Mare - Agropoli - Pisciotta - Marina di Camerota - Sapri - Maratea


Salerno történelmi város, amely a gyönyörű Amalfi-part kapujaként ismert. Sétálj a tengerparton, fedezd fel a középkori utcákat.

Paestum: Ez az ókori római város híres a jól megőrzött görög templomairól.

Cava de’ Tirreni: Egy bájos kisváros, amely a hegyek között fekszik. Fedezd fel a középkori épületeket és élvezd a hangulatos kávézókat.

Vietri sul Mare: Ez a festői kisváros híres a kerámia művészetéről. Sétálj a színes utcákon és nézd meg a kerámia boltokat.

Agropoli: Egy tengerparti város, amelynek központjában egy középkori vár található. A kilátás a tengerre és a part menti sziklákra lenyűgöző.

Pisciotta: Ez a csendes falu a Cilento Nemzeti Parkban található. Gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a hegyekre.

Marina di Camerota: Egy kis üdülőhely, amely hosszú homokos strandokkal és kristálytiszta vízzel büszkélkedhet. Ideális hely a pihenésre és a napozásra.

Sapri: Egy kis halászfalu, amely a Tirrén tenger partján fekszik. Sétálj a kikötőben és élvezd a friss tengeri ételeket


Maratea látnivalók:

Grotta delle Meraviglie (Csodák Barlangja)

A barlang bejárata a tenger szintje alatt 8 méter mélyen található, ahonnan egy kényelmes lépcső vezet le a főterembe. A barlang egyetlen nagy teremből áll, amely körülbelül 70 méter hosszú és 20 méter széles, átlagosan 7 méter magas.

A barlang belseje igazi geológiai kincsestár, különböző látványos geológiai formációkat láthatunk itt.

A látogatás során a barlang hűvös, állandó belső hőmérséklete, amely 15 és 18 Celsius fok között mozog, és a 95%-os relatív páratartalom kellemes menedéket nyújt a forró nyári napokon is.

A barlang látogatása egy 30 perces vezetett túra keretében történik, amely során a látogatók megismerhetik a barlang történetét és a benne rejlő természeti csodákat.


Basilicata di San Biagio: Maratea lenyűgöző bazilikája


Maratea “a 44 templom városa” néven is ismert, hiszen számos vallási épület található itt, a kápolnák, templomok, kolostorok.


Statua del Cristo Redentore: Ez a hatalmas Krisztus-szobor nem csak a város, hanem az egész környék egyik legemblematikusabb jelképe. A Monte San Biagio csúcsán áll, ahonnan látványos panoráma tárul a környező vidékre.

A szobor 1965-ben készült el, Stefano Rivetti di Val Cervo gróf ötlete alapján jött létre, aki a brazíliai Corcovado felett repülve ihletődött meg, a világ leghíresebb Megváltó Krisztus szobrát meglátva.

A marateai szobor magassága 21,20 méter, karjainak hosszúsága 19 méter, míg a fej magassága 3 méter. A szobor anyaga acél, beton és márvány, amelyek együttesen alkotják ezt a monumentális művet.

A szobor nem csak méreteivel tűnik ki, hanem azzal is, hogy Európa harmadik legmagasabb Jézus-szobra, és az ötödik a világon. A szobor különleges helyet foglal el a helyiek és a látogatók szívében, mint a hit és remény szimbóluma.

A szoborhoz vezető út maga is élmény, hiszen a Monte San Biagio hegyoldalán kanyarogva csodálatos kilátás nyílik a környező tájra és a Tirrén-tengerre. A csúcson állva a látogatók szemügyre vehetik a környező hegyeket, a tengerpartot és Maratea városát.


Maratea történelmi központja: Sétálj végig a szűk utcákon, fedezd fel a rejtett tereket és élvezd a város történelmi hangulatát.

Maratea óvárosa, vagy ahogy helyiek nevezik, a “Borgo”, egy tipikus középkori szerkezetű hely, ahol az öreg házakat díszített erkélyek és ajtók ékesítik, szorosan egymáshoz bújva, csak a keskeny utcák és sikátorok által elválasztva. A történelmi központ a Monte San Biagio északi lejtőin helyezkedik el A Borgo szívében található Buraglia tér, vagy ahogy a helyiek hívják, a “piazzetta”, a közösségi élet központja, ahol az emberek esténként összegyűlnek. A tér körül kanyargó labirintusszerű utcák mentén nyáron gyakran találkozhatunk képzőművészeti kiállításokkal és modern szobrokkal.


Hogy lehet eljutni Marateába?

Budapestről Nápoly 1 óra 45 perc repülővel, onnan pedig 2 óra az út vonattal Marateába.


Maratea:
























Comentários


bottom of page