top of page
  • cozyandspirit

Mai Chau, Vietnám

Ha valami igazán különleges és eldugott helyre vágyunk, akkor látogassunk el a Mai Chau völgybe, Hanoitól 140 km-re. Zöldellő rizsföldek, kanyargós folyók, hegyek által körbevéve, a vidék békéjével és nyugalmával találkozhatunk itt. Időutazás egy olyan világba, ahol a mindennapok egyszerűsége és a környezet szépsége elvarázsolja az utazót.



September: 30-32 °C



Étkezés olcsóbb étteremben: 500 Ft-tól

helyi sör: 200 Ft, cappuccino: 350 Ft-tól




Látnivalók Mai Chau-ban:


-Rizsteraszok: Mau Chau rizsteraszai a természet csodái közé tartoznak. Ezek a lépcsőzetesen elrendezett teraszok, amelyek a hegyoldalakon kanyarognak, nem csak a mezőgazdaság fontos részét képezik, de lenyűgöző látványt is nyújtanak. A legjobb időszak a látogatásra a szeptember és október közötti időszak, amikor az aratás előtt álló rizs aranyló színben pompázik


-Puong barlangok

A Mau Chau környékén található Puong barlangok valódi természeti csodák. Ezek a hatalmas barlangok hosszú évek alatt alakultak ki és lenyűgöző formációikkal és kristálytiszta patakokkal kápráztatják el a látogatókat.


-Lac falu

A bambuszházak és a hagyományos szövésű termékek mellett a falu a vendégszeretetéről is híres.


-Kerékpártúrák a vidéken

Mau Chau vidéke ideális helyszín a kerékpáros túrák szerelmeseinek. Bérelj egy kerékpárt és kerekezz végig a zöldellő rizsföldeken és hagyományos falvakon át, miközben gyönyörködsz a lélegzetelállító tájban és a helyi élet apró részleteiben.


-Túrázás a hegyekben

Ha szereted a kihívásokat és az aktív kikapcsolódást, ne hagyd ki a hegyi túrákat Mau Chau környékén. A hegyek lenyűgöző panorámája és a friss hegyi levegő garantáltan felejthetetlen élményt nyújt, miközben felfedezed a vidék rejtett szépségeit és titkait.


-Helyi piacok és kézműves termékek

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy ellátogass a helyi piacokra és kézműves boltokba, ahol megkóstolhatod a vietnámi konyha ízeit és beszerezheted az autentikus kézműves termékeket és ajándékokat.



Hogy lehet eljutni Mau Chau-ba?

Budapestről több légitársaság is indul Hanoiba, jelenleg a legolcsóbbak a kínai légitársaságok, átszállással Pekingben vagy Shanghaiban. Mai Chau körülbelül 140 km-re található Hanoitól. A fővárosból induló helyi buszok közvetlenül Mai Chau városába érkeznek, mindössze egy rövid sétára Lac és Pom Coong falvaktól. A kerékpárbérlés a legjobb választás a völgy alján történő közlekedéshez, ahol a kis ösvények falvakat és farmokat kötnek össze.


Mau Chau:


























Comments


bottom of page