top of page
  • cozyandspirit

Magas-Tátra

A Magas-Tátra nemcsak a hegyek rajongóinak ígér felejthetetlen élményeket, hanem mindazoknak is, akik a természetben barangolva szeretnének feltöltődni és elmenekülni a zajos városokból. Csúcsok, gleccserek, kristálytiszta tavak, túraútvonalak és a szlovák gasztronómia remekei várják azokat, akik itt pihennék ki magukat aktív vagy kevésbé aktív módon.




Bp-Ótátrafüred

 

295 km



Olcsóbb szállások:

 

Tatragolf Mountain

 

25.673 Ft/2 fő/éj

 

Augusztus:  25-26°C

3500 Ft-tól

500 Ft-tól

700 Ft-tól


Ajánlott szállás:

25.673 Ft/2 fő/éj



-Csorba-tó

A második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán, a tengerszint felett 1346 méter magasan fekszik, a környező hegyek ölelésében. A tó körül egy kiépített sétaútvonalat találunk, amelyet könnyeden teljesíthetünk, ha megéheztünk a friss levegőtől, útközben éttermet is találunk.


-Pribylina

Kis falu ahonnan rafting és kajak túra is indul a vadregényes Béla folyón, illetve számos túraútvonal kiindulópontja, Szlovákia szimbolikus és egyik legszebb hegye, a Krivan, mellett. A Liptói Falumúzeumban pedig a látogatók megismerhetik, hogyan éltek a régió emberei a múltban.


-Ótátrafüred

Nemcsak a Magas-Tátra közigazgatási központja, hanem fontos turisztikai csomópont is, ahol a Tátra elektromos vasútvonalának és a Hrebienokig tartó felvonónak köszönhetően a turisták felfedezhetik a táj szépségeit és a hegycsúcsok elérhető közelségbe kerülnek. A kabinos libegővel pedig a Lomnici-csúcsra, vagy a Kőpataki-tóhoz is eljuthatunk.


-Túraútvonalak

A Magas-Tátra a hegymászók és a túrázók paradicsoma, ide látogatva garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodikk az utazó, legyen szó egy pihentető sétáról a tóparton vagy egy izgalmas hegymászásról a csúcsok között.

-Lomnici csúcs: Európa egyik legmagasabb és leglátványosabb csúcsa

-Kriván: Szlovákia nemzeti szimbólumaként tisztelt csúcs

-Rysy: a legmagasabb csúcs Szlovákia területén

-Gerlachfalvi-csúcs: csak vezetett túrákon látogatható

-Téry-menedékház: a hegység egyik legmagasabban fekvő menedékháza, amely tökéletes kiindulópont a csúcstúrákhoz


Aktív programok a környéken:

-Hegymászás és túrázás


Pihenős programok:

-Fotózás: a lenyűgöző helyszín tökéletes választás a fotózás szerelmeseinek.

-Gasztronómia: kóstold meg a helyi specialitásokat a környék éttermeiben.

-Fürdőzés a poprádi termálfürdőben


Hogy lehet eljutni a Magas-Tátrába?

Autóval a legegyszerűbb, Budapestről 4 óra vezetés. Vonattal pedig Budapestről Kosice-i átszállással Poprad 6 óra utazás.


Csorba-tó:



Pribylina:



Ótátrafüred:



Magas-Tátra:



Ételek:




Comments


bottom of page