top of page
  • cozyandspirit

Lépj ki a pisai ferde torony árnyékából avagy Pisa környéki felfedeznivalók

Habár Pisa évről-évre rengeteg turistát csábít az ikonikussá vált ferde toronnyal, illetve a dómmal és a dóm körüli egyéb látnivalókkal, megéri ismerkedni a környék egyéb rejtettebb gyöngyszemeivel is.


Volterra (Pisa-tól 70 km-re) neve a Twilight vámpírregényből lehet ismerős azoknak, akik olvasták a könyvet, esetleg látták a filmeket. Annak ellenére, hogy a valóságban a Volterrához kötődő jeleneteket a szomszédos Montepulciano-ban vették fel, azért Volterra sem fog csalódást okozni. Ez az etruszk korabeli város számtalan látnivalót tár elénk, római kori színházával, erődjével és középkori hangulatú utcáival.

Volterra


San Gimignano, (76km-re Pisától) avagy a Tornyok városa. (Az eredetileg 72 toronyból mára 12-14 maradt.) A középkori város látképének jellegzetességét a számtalan torony adja, itt tényleg minden olyan, mintha egy középkori regény elevenedne meg látogatásunk során.

San Gimignano


Ha Pisától nem délre indulunk el, ahogy eddig tettük, hanem az északi irányt célozzuk meg, akkor olyan csodás eldugott halászfalvakra akadhatunk, mint Tellaro (Pisa-tól 69 km), amely ütött-kopott, élénkre festett, helyenként málladozó épületeivel tökéletesen hozza a hamisítatlan olasz életérzést.

Tellaro, photo: flickr.com margaux 1016 Tellaro, photo: flickr.com Giorgio Rodano


Tellaro


Ha Tellaro-ban járunk, nem érdemes kihagyni a szomszédos Porto Venere-t (Pisa-tól 91km) sem, ahova nem lehet kocsival behajtani, tehát semmi nem zavarja a felfedezés nyugalmát.

Porto Venere


Comments


bottom of page