top of page
  • cozyandspirit

Lakóautós élet macskával

Updated: Jan 21, 2022


Ha a lakóautózás kutyával kihívásnak számított, akkor még extrémebb az, amikor valaki a macskáját viszi magával.

A cicák személyisége alapvetően különbözik a kutyákétól, illetve az út alatt felmerülhető problémák köre is kibővül. Ezzel együtt a feladat mégsem megoldhatatlan, hisz számos példát találhatunk olyan lakóautós utazókra, akik kutyájuk mellett cicájukat sem akarják otthon hagyni.


A lekövethetőség tekintetében fontos kiemelni, hogy míg egy kutya sokkal könnyebben behívható, addig egy macska személyiségéből adódóan hajlamos arra, hogy rövid idő alatt nagy területeket járjon be, szereti felfedezni egyedül a környéket vagy akár egy jó kis vadászat reményében messzire is elkóborolhat a letáborozás helyétől.


Emiatt legelőször is microchip-et mindenképp tetessünk cicánkba, a microchip-ből leolvasható kód alapján, minden állatorvos be tudja azonosítani a cica összes adatát. Azonban ha teljesen biztosra akarunk menni, akkor felszerelhetjük a cicát egy nyakörvön hordozható GPS-szel is, amely telefonunkkal összekötve már percre kész információt tud adni a macska aktuális pozíciójáról, így szükség esetén könnyen be tudjuk gyűjteni kalandor macskánkat.

-Macskahám és póráz: Ha azt szeretnénk, hogy cicánk is aktív részese lehessen mindazon élményeknek, amelyeket mi átélünk, érdemes rászoktatni őt a macskahám és a póráz elviselésére. Ez nem könnyű feladat. A kutyákhoz képest a macskák esetében többszörös türelemre lesz szükség, illetve fajtafüggő, hogy melyik macska mennyire hajlandó megbarátkozni ezzel a helyzettel. Ezt már az út előtt érdemes begyakorolni otthon a cicával.

-Hogy megkönnyítsük cicánk alkalmazkodását az új helyzethez, hozzuk el magunkkal az otthoni kedvenc megszokott dolgait, az etetőtálját, a takaróját (ha van ilyen), a kaparófáját (ezzel esetlegesen megmenthetjük a lakóautó kárpitját is).


Összességében akár cicával, akár kutyával utazunk, többszörösen visszakapjuk a beleinvesztált energiáinkat, az általuk kapott önzetlen szeretettel, a sok játékkal, kedvességgel és a lélekmelegítő pillanatokkal.



Kommentare


bottom of page