top of page
  • cozyandspirit

Ladakh régió, India

Ladakh régiója egy magaslati paradicsom, amely nem igazán hasonlít a klasszikus Indiára. Ez a távoli régió, 3000 méter feletti magasságban fekszik, a Himalája és a Karakorum hegység között. Ladakh a tiszta kék ég, a végtelen hegyi tájak és a kristálytiszta folyók földje. A régióban a nyári hónapok a legkedvezőbbek az utazásra, amikor a hőmérséklet kellemes, ebben az időszakban a zöldellő völgyek és a virágzó mezők teszik még varázslatosabbá az amúgy rideg tájat.



Július: 18-20 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 900 Ft-tól

helyi sör: 500 Ft, cappuccino: 400 Ft-tól




Ladakh és Kőrösi Csoma Sándor neve összefonódik a tibeti nyelvészet és a tudományos felfedezések történetében. Kőrösi Csoma életének jelentős részét - spártai körülmények között - Ladakhban töltötte, ahol a Tibeti-Angol szótárt szerkesztette 8 éven át.


A magyar tudós emlékét ma is őrzik Ladakhban, és neve örökre összekapcsolódott ezzel a távoli, mégis varázslatos régióval, amely inspirálta őt a tibeti nyelv és kultúra kutatásában.


Látnivalók:


Leh: Leh városa a régió szíve és a legtöbb utazás kiindulópontja. A Leh-palota és a Shanti-sztúpa csodálatos kilátást nyújtanak a városra és a környező hegyekre. Ne hagyd ki Leh piacát sem, ahol helyi kézműves termékeket és ízletes ételeket lehet megkóstolni.


Nubra-völgy: A Virágok Völgye: a Khardung La-hágón át, amely a világ egyik legmagasabban fekvő járható útja, érheted el a Nubra-völgyet.


Pangong-tó: A tó partján lévő vendégházakban megszállva élvezheted a természet nyugalmát.


Zanskar-völgy: A Kalandorok Paradicsoma A Zanskar-völgy a trekking, a rafting és a kajakozás szerelmeseinek kínál felejthetetlen élményeket.


Vallási Élmények: Ladakh nemcsak a természeti szépségek hazája, hanem a vallási zarándokok menedéke is. A Hemis, Thiksey és Diskit kolostorok a buddhista hagyomány mélységeibe vezetnek minket, míg a Shanti Stupa az örök béke és harmónia szimbóluma.


Aktív Kalandok és Pihenés Ladakh nem csak a kalandvágyóknak kínál lehetőségeket. A meditatív séták, a jóga lehetővé teszik, hogy teljes nyugalomban merülj el a természet szépségében.


Utazás a Távoli Falvakba Fedezd fel a távoli falvakat, mint Alchi, Likir vagy Lamayuru, ahol a hagyományos ladakhi életmód és a lenyűgöző kolostorok várnak rád.


Ladakh ősi életmódja és hagyományai még mindig fennmaradtak a modern világ árnyékában. Látogass el a helyi falvakba, ahol megismerheted a tradicionális életmódot, és részese lehetsz egy olyan világnak, amely lassan eltűnik a globalizáció nyomása alatt.




Hogy lehet eljutni Ladakh-ba?

Budapestről Újdelhi 12-13 óra repülővel, onnan belföldi járattal 1 óra 40 perc Leh városa.


Ladakh

























Comments


bottom of page