top of page
  • cozyandspirit

Koh Yao Yai, Thaiföld

Létezik egy olyan hely a világon, ahol a természet még érintetlen, a helyiek barátságosak és a kikapcsolódás garantált. Ez a hely nem más, mint Koh Yao Yai, egy gyönyörű sziget Thaiföldön, amely a Phang Nga-öbölben található, Phuket és Krabi között.



November: 27-29 °C





Ajánlott szállás, Santhiya Koh Yao Yai



Étkezés olcsóbb étteremben: 600Ft-tól

helyi sör: 600 Ft, cappuccino: 500 Ft-tól


Koh Yao Yai egyike azon kevés szigeteknek, amelyet még nem árasztottak el a turisták és megőrizték az eredeti bájukat. Itt nem találsz zsúfolt strandokat, hangos bárokat, vagy drága szállodákat. Ehelyett olyan dolgokat élvezhetsz, mint a fehér homokos partok, a kristálytiszta víz, a buja zöld növényzet, a tradicionális thai masszázs, a friss tengeri ételek, és a nyugodt légkör.

Koh Yao Yai jelentése “nagy hosszú sziget”, és valóban az: a sziget hossza 30 km, szélessége pedig 12 km. A sziget lakossága körülbelül 12000 fő, akik többsége muzulmán vallású, és halászatból, mezőgazdaságból, vagy turizmusból él.

A sziget nemcsak a természeti szépségeiről, hanem a környezettudatosságáról is híres. A szigetlakók nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, és igyekeznek megóvni a természeti erőforrásokat. Például a szigeten nincsenek nagy szállodaláncok, csak kisebb, családi üzemeltetésű szálláshelyek, amelyek természetbarát módon épültek, és használnak megújuló energiát. A szigeten csak földutak vannak, amelyeken főleg motorral, kerékpárral, vagy tuk-tukkal közlekedhetsz. A szigeten nincsenek bevásárlóközpontok, csak helyi piacok, éttermek és kis boltok, ahol megkóstolhatod a helyi specialitásokat, és megveheted a kézzel készített ajándéktárgyakat.

A sziget nemcsak a földön, hanem a víz alatt is lenyűgöző. A sziget körül található korallzátonyok otthont adnak számos trópusi halnak, ráknak, polipnak, és teknősnek. Ha szereted a búvárkodást, vagy a sznorkelezést, akkor itt megtalálod a számításaidat.

A sziget nemcsak a pihenésre, hanem az aktív kikapcsolódásra is alkalmas. Ha szereted a kalandot, akkor rengeteg lehetőséged van, hogy felfedezd a szigetet és a környező szigeteket. Például bérelhetsz egy kajakot vagy kirándulhatsz a mangrove erdőkben. Vagy hajóval ellátogathatsz a James Bond-szigetre, amely a 1974-es Az aranypisztolyos férfi című film egyik forgatási helyszíne volt és ahol egy hatalmas szikla emelkedik ki a vízből.


Hogy lehet eljutni Koh Yao Yai szigetére?

Budapestről Phuket egy átszállással elérhető, Phuketről pedig 20-30 perc alatt hajóval juthatunk el a szigetre.

Koh Yao Yai
























תגובות


bottom of page