top of page
  • cozyandspirit

Koh Lanta, Thaiföld

Updated: Jan 13

Koh Lanta, ez a Phuketről könnyen elérhető sziget (amely valójában két szigetből áll) ismert a csendes, rejtett strandjairól, az átlátszóan tiszta vízről, a zöld esőerdőről. Bár ez a legnagyobb sziget a Krabi régióban, Koh Lantát kevésbé érinti a turizmus, mint Thaiföld ismertebb célpontjait.

Koh Lanta Yainek (ez a nagyobb sziget), sikerült megmaradnia egy érintetlenebb desztinációnak, Phukettel vagy Koh Samuival ellentétben. A sziget lakosai jellemzően helyiek, így kevésbé érezhető hogy a sziget csak egy turistacélpont lenne. Sokkal inkább tűnik Koh Lanta egy saját hagyományokkal, kialakult életformával rendelkező szigetnek, ahol a helyiek főszezonban a turistákkal együtt élik az életüket.




November: 30-31 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 700 Ft-tól

helyi sör: 600 Ft, cappuccino: 500 Ft-tól


Ajánlott szállás:



Hogy lehet eljutni Koh Lantára?


Többféle légitársaság is repül Thailföldre, jelenleg a legolcsóbb opció: Air China-val Budapestről Pekingbe, ( 9 és fél óra), majd Pekingből Phuketre (6 és fél óra). Tapasztalataim szerint ugyan az Air China fapadosabb a többi légitársaságnál, (kevesebb étel és ital választék, filmek (angol nyelvűek) nem igazán vannak, csak néhány kínai), de ha a zárójelbe tett szempontok nem olyan fontosak, akkor gyakorlatilag ugyanúgy elviszi az utasokat a célállomásig kényelemben, mint a többi légitársaság.

Phuketről kb 1,5 óra alatt juthatunk el hajóval Koh Lanta szigetére.


Mikor érdemes menni?

Koh Lantán, mint általában az délkelet-ázsiai régiókban, két fő évszakot különböztetünk meg: a száraz és az esős évszakot.

A száraz évszak általában novembertől áprilisig tart. Ebben az időszakban az időjárás kellemes, ideális a szabadtéri tevékenységekhez, mint például az úszás, a búvárkodás, vagy a sziget felfedezése. Az átlaghőmérséklet novemberben és decemberben a 30°C körül van, de januárban és februárban, amelyek a legmelegebb hónapok, akár a 34°C-ot is elérheti. Tehát elsősorban a száraz évszak ajánlott az utazásra.


Koh Lanta















Comentarii


bottom of page