top of page
  • cozyandspirit

Kitekintés a velencei zsúfoltságból, fedezd fel Velence környékét

Updated: Apr 22, 2022


Burano sziget



Velence kétségtelenül a világ egyik legkülönlegesebb, legegyedibb városainak egyike, egyben emiatt szezon idején az egyik legzsúfoltabb is, azonban a 118 szigetet magában foglaló velencei lagúna tartogat még Velencén kívül is érdekes látnivalókat.


Burano (7 km-re Velencétől) a Velencei-lagúna egyik szigete, azaz 0,21 km2 területű szigetcsoportja, amelynek különböző részeit hidak kötik össze egymással. Leginkább az élénk színűre festett házairól ismert, valamint a régi csipkekészítésről. Lakossága mintegy 3000 fő. A szigeten a mai napig önkormányzati engedélyhez kötötten lehet csak a házakat megadott színűre festeni, az egységes utcakép miatt. A színek bár szemet gyönyörködtetőek, de a legenda szerint praktikus oka is van ennek a színkavalkádnak: a tarka színek segítették a halászokat abban, hogy ködös időben is haza találjanak.

A velencei nyüzsgés után üdítő élmény lehet, hogy itt kevesebb a turista, emiatt több lehetőség jut a zavartalanabb városnézésre.

Burano szigete


Marostica (82 km-re Velencétől) főként a városképből kiemelkedő látványosságról, a várról ismert. A várból lenyűgöző panoráma jutalmazza azokat, akik felkapaszkodnak a dombtetőre, fentről megcsodálhatjuk az alattunk elterülő kisvárost, illetve a várat körülövező vidéket.

Marostica vár


Marostica,photo: flickr.com Julie O'Neill Marostica, photo: flickr.com Bo&Ko


Chioggia (53 km-re Velencétől) városát kis Velence néven is emlegetik. A város egyik ékköve a fehér márványból készült híd, amely a Canale Vena nevű csatornát szeli át. Gyönyörű építészeti remekműveket találunk a városban, benne híres olasz festők festményeivel. Több középkori templomnak ad otthont Chioggia, valamint a halpiacot sem érdemes kihagyni a látnivalók közül.

Chioggia


Monselice (61 km-re Velencétől) település a bizánciak által épített erődítményről híresült el, illetve a történelem folyamán a velencei nemesi családok előszeretettel választott nyaralóhelye volt.

Monselice



Comments


bottom of page