top of page
  • cozyandspirit

Khao Yai Nemzeti Park, Thaiföld

A Khao Yai Nemzeti Park Thaiföld legelső nemzeti parkja, amely az UNESCO Világörökség része.




Ajánlott szállás:



Április: 34-37°C


Étkezés olcsóbb étteremben: 600Ft-tól

helyi sör: 500 Ft, cappuccino: 400 Ft-tól


Mit láthatsz és csinálhatsz a Khao Yai Nemzeti Parkban?

A Khao Yai Nemzeti Parkban annyi látnivaló és tevékenység van, hogy egy nap alatt nem is tudod mindet bejárni.

-Látogass el a vízesésekhez: A parkban több int 40 vízesés van, amelyek lenyűgöző látványt nyújtanak és hűsítő fürdőzést is lehetővé tesznek.

-Nemcsak a gyönyörű tájat és a buja növényzetet csodálhatod meg, hanem olyan vadállatokkal is találkozhatsz, mint elefántok, tigrisek, majmok, szarvasok és még sok más. A parkban vannak kijelölt ösvények, túravezetők és biztonsági intézkedésekkel óvják az ide látogatókat.

-A parkot felfedezheted gyalog, kerékpárral vagy dzsippel, illetve részt vehetsz éjszakai szafarin is. A parkban több mint 50 kilométernyi túraútvonal van, amelyek különböző nehézségű fokúak.


Hogy lehet eljutni a Khao Yai Nemzeti Parkba?

Budapestről Bangkokba több légitársaság is repül, egy átszállással. Bangkokból pedig vonattal vagy busszal tudsz eljutni Pak Chong állomásra, kb 3,5 óra alatt, onnan pedig taxival vagy kisbusszal tudsz továbbmenni a parkba.


Mikor érdemes menni?

Bangkokban a monszun májustól októberig tart. Az április az egyik legmelegebb hónap Bangkokban, szóval ha jól bírod a meleget, akkor érdemes csak ebben az időszakban ideutazni, egyébként inkább a novembertől februárig tartó időszakot érdemes választani

Khao Yai Nemzeti Park




















Comments


bottom of page