top of page
  • cozyandspirit

Júzcar, a kék falu

Andalúzia csodálatos régiójában megszokhattuk a jellegzetes fehér falvakat, amelyek a környék egyik védjegyének tekinthetők és nagy turisztikai vonzerővel rendelkeznek. Azonban a számos fehér falu között a meglepetés erejével hat ránk a kékbe borult andalúz kis falu, Júzcar. (Marbellától 1 órányira, Malagától pedig másfél-két óra vezetésre)


Április: 20-22 °C

Étkezés olcsóbb étteremben 3.000 Ft-tól


Júzcar egészen 2011-ig a hagyományos andalúz fehér falu volt, míg a Sony Pictures ki nem választotta a Törpök című film forgatási helyszínéül. A helyieknek először nem tetszett az ötlet, de végül mégis megszavazták, azzal a feltétellel, hogy a forgatás végeztével visszafestik a falut az eredeti fehér színére. Az időközben fellendült turizmus miatt végül az itt élők úgy döntöttek megtartják a kék színt, amely új kapukat nyitott meg a kis falunak az idegenforgalmi bevételek tekintetében.


flicr.com fotó: Marbella Escapes


flickr.com fotó: Pueblo Pitufo



A élet itt a mediterrán falvakra jellemzően lassú folyású. A kékre festett látványos megjelenés és a törp rajzok mellett Júzcarban egyéb látnivalókat is találunk, mint a 16 századi templom vagy a mór barlang és egy 18 századi óngyár.


A gyerekek -illetve az örök gyereklelkű felnőttek - számára különösen szórakoztató program lehet a falu meglátogatása. Bár a korábbi nagy törp figurák modelljeit már eltávolították, emiatt a látogatók száma is lecsökkent, még így is - vagy inkább főleg ezért - megéri idelátogatni, a gyerekek számára egy nagy játszóteret is létrehoztak a falu bejáratánál. Júzcar környékén számos túraútvonal is van, amelyeket szintén érdemes kipróbálni vagy összekötni a falu látogatásával.











Comentários


bottom of page