top of page
  • cozyandspirit

Iseói-tó, Olaszország

Az Iseói-tó Lombardia régióban, az Alpok lábánál fekszik, festői szépségű természeti környezetben. A tó környékét gazdag növényzet és szőlőültetvények veszik körül, az itteni borok pedig híresek jó minőségükről. A tó közepén található Monte Isola, amely különlegesen szép látvánnyal ajándékozza meg az erre járót. A tó és környéke gazdag történelmi múltra tekint vissza, számos régészeti lelet a történelmi krónikásaként tanúskodik a régmúlt eseményeiről.



Július: 26-31 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 4000 Ft-tól

helyi sör: 1300 Ft, cappuccino: 500 Ft-tól









Ajánlott útvonalterv:

Bergamo-Sarnico-Lovere-Iseo-Pisogne-Sale Marasino-Monte Isola


Sarnico

Elegáns villák, és tóparti sétány és a híres helyi gelato, amelyet ki kell próbálnod.


Lovere

Lovere, a tó északi csücskében, egy kis középkori város. A középkori utcák és barokk templomok mellett a modern művészet is helyet kapott a helyi Accademia Tadini-ben. És ha már itt jársz, ne hagyd ki a helyi piacot.


Iseo

Iseo városa a tó nevét viseli, egy másik nagyon hangulatos középkori kisváros, sok templommal és egy ősi várral, amelynek romjai még mindig állnak.


Pisogne

Pisogne egy csendes kisváros, ahol a tóparti kávézók teraszain ülve csodálhatod a környező hegyeket, illetve a naplementét. Ha szerencséd van, talán még egy helyi fesztiválba is belecsöppenhetsz, ahol megismerkedhetsz a helyi szokásokkal.


Sale Marasino

Sale Marasino a tóparti elegancia és a vidéki báj tökéletes keveréke. Sale Marasino híres a helyi különleges minőségű olívaolajáról. Bérelhetsz itt egy kerékpárt is, hogy így ismerd meg a tópart környékét.


Monte Isola

Az Iseói-tó kihagyhatatlan látnivalója, a Monte Isola. Itt a halászok még kézzel dobálják be a hálót, és a szigetet bejárva olyan érzésed lehet, mintha egy másik világba csöppentél volna.


Aktív kikapcsolódás:

-bringázás a tó körül

-túrázás a környező hegyekben


Pihenési lehetőségek:

-tóparti piknikezés

-borozgatás a helyi pincészetekben


Hogy lehet eljutni az Iseói-tóhoz?

Budapestről Bergamo 1 óra 35 perc repülővel, onnan pedig 1 óra busszal az Iseói-tó.


Iseói-tó:
























Comments


bottom of page