top of page
  • cozyandspirit

Hydra, a görög sziget, ahol a szamár a közlekedési eszköz

Képzeld el, hogy egy olyan szigeten vagy, ahol nincsenek autók, ahol a házak fehéren ragyognak a napfényben és a kikötő tele van halászbárkákkal. Egy aprócska szigetről van szó, amely az ország legszebb szigeteinek egyike, kristálytiszta vízzel és sziklás partokkal.

A sziget legtetején az Erosz-hegy magasodik, ami majdnem 600 méteres. A sziget tetejéről csodálatos panoráma nyílik a körülötted elterülő tengerre és a szomszédos kis szigetekre.

Tipikus kőházakat láthatsz, köves utcákon és stílusos vízparti sétányokon sétálhatsz, mindez a nyüzsgő fővárosból, Athénból 1-2 óra kompúttal elérhető.


Útitervjavaslat: Hydra-Poros-Aegina-Spetses-Nafplio



Május: 25-27°C


Étkezés olcsóbb étteremben: 4000 Ft-tól

helyi sör: 1300 Ft, cappuccino: 700 Ft-tól


Ajánlott szállás:




Hogy lehet eljutni Hydra szigetére


Budapestről indulva körülbelül 2 óra repülőút Athén, onnan pedig kb 1-2 óra komppal Hydra szigete.


Mikor érdemes menni?

Ha el szeretnéd kerülni a tömeget, akkor ajánlott a nyári főszezon előtti időszak, vagy a szeptember.


Kiknek ajánlott:


  • Művészetkedvelőknek: Hydra szigete híres a művészeti életéről, amelyet olyan híres személyiségek inspiráltak, mint Leonard Cohen, Henry Miller, Sophia Loren, vagy Brigitte Bardot. A szigeten számos művészeti kiállítás, galéria található.

  • Természetbarátoknak: Hydra szigete egy igazi paradicsom a természet szerelmeseinek, akik élvezhetik a kristálytiszta vizet, a zöld hegyeket, és a virágos kerteket. A szigeten nincsenek autók, így a legjobb módja a felfedezésnek a gyaloglás vagy a kerékpározás. A szigetet számos túraútvonal szeli át, amelyek lenyűgöző kilátást nyújtanak a tengerre és a szigetekre.

  • Romantikusoknak: Hydra szigete tökéletes hely a romantikus utazásokhoz, ahol a párok élvezhetik a sziget bájos hangulatát, a gyertyafényes vacsorákat, a naplementés sétákat vagy a hajókirándulásokat.

  • Bulizóknak: A sziget éjszakai élete pezsgő és változatos, ahol mindenki megtalálhatja a maga stílusát. A szigeten számos bár, klub és diszkó várja a bulizni vágyókat.


Kiknek nem ajánlott:


  • Autózáshoz ragaszkodóknak: Hydra szigete egy autómentes sziget, ahol a közlekedési eszközök a szamarak, a lovak, a kerékpárok vagy a vízi taxik. A szigetre nem lehet autóval érkezni és a szigeten sem lehet autót bérelni vagy használni.

  • Vízi sportok kedvelőinek: A sziget vízi sportokra nem alkalmas, mert nincsenek búvárközpontok, szörfiskolák vagy jet-ski bérlések.

  • Luxusimádóknak: A szigeten csak néhány magasabb kategóriájú szálloda és étterem van, de ezek sem versenyezhetnek a nagyvárosi vagy a tengerparti luxushelyekkel. A sziget hangulata inkább egyszerű és rusztikus, mint fényűző.


Hydra:












Comments


bottom of page