top of page
  • cozyandspirit

Gyönyörű felfedezni való helyek Milánó mellett



Milánóba meglehetősen olcsón (akár néhány ezer Ft-ért) utazhatunk a fapados légitársaságok járataival, azonban ha nem vágyunk a városi nyüzsgésre és/vagy Milánót már többször is láttuk, vannak olyan alternatívák a közelben, amelyeknek a természetközeli élményeket kedvelők különösen örülni fognak. A nyugati Alpok lábánál fekvő szépséges Lago Maggiore tó az év minden szakaszában kellemes élményt és különleges feltöltődést nyújt. A reptértől (Milan-Malpensa) mindössze 20 perc autóútnyira levő tó könnyen és gyorsan megközelíthető. A tó egyik része Olaszországban terül el, míg másik (északi) része pedig Svájcba nyúlik át.


Gyönyörű tóparti szállásokat találunk itt:



A Lago Maggiore tó kétségkívül nyáron a leglátogatottabb, tehát ha turisták nélküli élményt szeretnék a tél és a kora tavasz biztosan ideális időpont a felfedezésére. A természet szerelmesei számos túraútvonalat, kerékpárutat is találnak itt.


Stresa, Verbania, Laveno és Arona városok mind gyorsan és könnyedén megközelíthetőek mind a milánói reptértől vagy akár a milánói Centrale vasútállomástól is. Ha az időjárás engedi, a tó felfedezéséhez akár e-bike jegyet is vásárolhatunk.


A kis szigetek közül közül az Isola Pescatori-t, valamint az Isola Bella szigeteket télen is meglátogathatjuk hétvégente.







Comentarios


bottom of page