top of page
  • cozyandspirit

Genova környéki rejtett felfedeznivalók

Updated: Apr 24, 2022

A hatalmas kereskedelmi kikötővel rendelkező észak olasz nagyváros Genova tartogat a turisták számára jó néhány látnivalót, főleg az óvárosi rész, azonban ha ráuntunk a nagyvárosi nyüzsgésre és nyugalmasabb vizekre eveznénk, akkor Genova környékén az alábbi kellemes meglepetéseket találhatjuk.

Camogli (23 km-re Genovától) az egyik legbájosabb halászfalu Liguriában, strandjára 8 emeletes különböző pasztellszínekben (terrakotta, zöld, sárga, rózsaszín) pompázó házsorok épültek, habár az olaszok szívesen pihennek meg itt, ez nem a tipikus turistáktól nyüzsgő település.


Camogli


Nervi (11 km-re Genovától), ez a bájos halászfalu bár régen önálló település volt, mára hivatalosan Genova egyik külvárosi negyede.


Nervi


Sestri Levante, (47km-re Genovától) bár a környékbeli Cinque Terre és Portofino ellopják Sestri Levanté-től a nagyobb érdeklődést, de valószínűleg az ide pihenni járók ezt nem is bánják. Hangulatos tengerpart, gyönyörű strandokkal és kitűnő éttermekkel, történelmi óvárossal csábít egy tömegektől távol eső pihenésre.


Sestri Levante



Comments


bottom of page