top of page
  • cozyandspirit

Erdély titkos zuga, amelyet még nem fedeztek fel a turisták

Updated: Jan 22, 2022


Egy rejtett meseszerű tó Erdélyben a fenyőerdők és vulkáni szirtek ölelésében, amiről eddig nem hallottak a turisták: Kolibica Tó (románul Colibita)


A reggelek ugyan kicsit csípősek, de mégis jól esik mélyre szívni a levegőt, amely tele van a kora ősz illataival. A teraszra kilépve a párafelhők alatt lágyan fodrozódó tó képeslapszerű látványa fogad, háttérben fenyveserdők magasodnak, festői keretbe foglalva a tükröződő vízfelületet.

(Fotó:Cristian Bortes)


Bár a többiek még alszanak, de Te mégis úgy döntöttél, hogy felkelsz. Innen fogod kivárni, amíg a napfelkelte előtti kék óra - amely drámai vizualitásával rövid időre meseszerű kék kontúrokkal festi meg a tájat –átcsúszik abba a pillanatba, amikor a horizont alól felbukkanó arany korong feltölti színekkel és fénnyel a környéket. Ez az egy óra csak a tiéd. Elmerülhetsz a fények, színek, látvány, illatok kavalkádjában, miközben mégsem vagy egyedül, a távolból hallod ahogy a patak csöregedezése töri meg a hajnali csendet, madarak dalolják reggeli éneküket, a tó másik oldaláról pedig kutyaugatás foszlányait hozza át a víz.

A Kolibica tó télen:

Fotó: Cristian Bortes


Ha elvonulásra vágysz, akár baráti társasággal, egy szinte szürreálisan gyönyörű környezetben, közvetlenül a tó partján:



Fotó: Agoda


Ajánlott azoknak akik:

-szeretnek az érintetlen természetben ébredni

-nem zavar az, hogy nincs pörgés

-nem bánják, hogy a legközelebbi bolthoz vagy étteremhez nagyobb séta árán lehet eljutni

-szeretnek túrázni

Nem ajánlott azoknak akik:

-nyüzsgésre vágynak

-elsősorban az urbanista, építészeti jellegű látnivalókat értékelik


(A Cozyandspirit az Agoda és a Kiwi hivatalos partnere.)

Comentarios


bottom of page