top of page
  • cozyandspirit

Dugi Otok, Horvátország

Dugi Otok szigete (Zadarból elérhető) pihentető nyaralást nyújt mindazoknak, akik kicsit távolabb a tömegektől szeretnének kikapcsolódni Horvátországban.



Szeptember: 25-26 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 3200 Ft-tól

helyi sör: 900 Ft, cappuccino: 500 Ft-tól




Látnivalók Dugi Otok


A sziget neve “hosszú szigetet” jelent (45 km), utalva a sziget hosszú és keskeny formájára, A sziget déli részén található a Telašćica Természetvédelmi Park, meredek szikláival, amelyek akár 200 méterre is a tenger fölé emelkednek, lenyűgöző kilátást nyújt a tengerre és otthont ad a Mir sós tónak. Az északi részén található a gyönyörű Saharun strand, (Horvátország egyik legszebb strandja) ahol a kristálytiszta, türkizkék tenger és a hosszú, homokos part tökéletes hely a napozásra és a pihenésre. A sziget változatos felszíne és 300 m-es szintkülönbségei miatt izgalmas hely a túrázás szerelmeseinek. A helyi gasztronómiai élményeket Sali, a sziget legnagyobb települése kínálja.


Amit még érdemes felfedezni:

-Veli Rat Világítótorony, a sziget északi csúcsán.


-Sali, a sziget legnagyobb települése

Sali, Dugi Otok szigetének központja, a legnagyobb lakossággal rendelkező település.

Sali híres az évezredes halászati hagyományairól, másik érdekessége a falut körülvevő olajfa ligetek. Az aktív pihenés kedvelői itt bérelhetnek csónakot, biciklit vagy robogót, és felfedezhetik akár az egész szigetet.


-A Telascica-öböl a sziget déli részén található,az itt található meredek sziklák és a kék lagúnák lélegzetelállítóak.


-A Strasna barlang a sziget egyik legizgalmasabb geológiai jelensége.


Hogy lehet eljutni Dugi Otok szigetére?

Budapestről Zadar, 1 óra 10 perc repülővel, onnan pedig hajóval (napi 3-4 hajó közlekedik Zadar és Dugi Otok között) 1,5 óra Dugi Otok.


Dugi Otok
























Opmerkingen


bottom of page