top of page
  • cozyandspirit

Comacchio, a kis Velence

Comacchio városa igazán különleges területen fekszik, a Pó folyó deltájában, Olaszország Emilia-Romagna régiójában. Számos csatornája és hídja miatt Velencét idézi.


Útitervjavaslat: Comacchio-Ferrara-Ravenna-Chioggia


Bp-Bologna 7 éjszaka, szeptemberben, 36.066 Ft (Bologna-Comacchio 1óra vezetés)

Bp-Comacchio, 800 km, 8,5 óra

Szeptember: 27-28 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 4500 Ft-tól

helyi sör: 1100 Ft, cappuccino: 450 Ft


Ajánlott szállás:

⭐⭐⭐Al Ponticello 🐕❌

46.580 Ft/éj/2fő


A város legismertebb látnivalója a Trepponti híd, amely 1634-ben épült, és öt íves átjáróból áll. A híd a város szimbóluma és gyönyörű kilátást nyújt a környező csatornákra és épületekre. A város múltját bemutató múzeumok közül kiemelkedik a Museo Delta Antico, amelynek legérdekesebb darabja egy római kori hajóroncs, amelyet 1981-ben találtak meg a víz alatt. Comacchio-ban találjuk Olaszország leghosszabb folyosóját, a Loggiato dei Cappuccini-t. A 400 méter hosszú épület 143 boltívet tartalmaz, ami régen egy 17. századi kolostorhoz tartozott.


A természet szerelmeseinek érdemes ellátogatniuk a Valli di Comacchio nevű mocsaras területre, amely a Po-delta része, több mint 13 ezer hektáron terül el és rengeteg madárfaj otthonául szolgál. A területet gyalogosan, kerékpárral vagy hajóval is bejárhatjuk.

A tengerparti nyaralásra vágyóknak sem kell csalódniuk, hiszen a városhoz számos lidó, azaz homokos tengerparti strandszakasz is tartozik. A lidók homokos strandokkal, napozóágyakkal, napernyőkkel és vízi sportokkal várják a látogatókat. A kutyatulajdonosok is találnak kutyabarát strandot Comacchió-ban: a Spiaggia Romea nevű lidón két privát strand is fogadja őket.

Comacchio gasztronómiája tartogat néhány meglepően különleges meglepetést. A város híres az angolnáiról, amelyeket többféleképpen is elkészítenek: sült angolna (anguilla arrosto), ecetes angolna (anguilla in agrodolce) vagy angolna pite (pasticcio di anguilla) formájában. Az angolnán kívül más halételeket is kóstolhatunk Comacchio-ban, például süllőt (lucio), pisztrángot (trota) vagy garnélát (gambero). A desszertek közül érdemes megemlíteni a comacchioi tortát, ami egy réteges sütemény, amelynek tésztája kakaós és vaníliás piskóta, a tölteléke pedig mascarpone krém és csokoládé. A torta tetejét csokoládéval és mogyoróval díszítik.


Kiknek ajánlott:

-akik szeretik a régészeti leleteket, múzeumokat, amellett hogy szeretik az olasz mediterrán hangulatot is

-akik szeretik a természetvédelmi területeket

-akik rajonganak a tenger gyümölcsei gasztronómiáért

-akiknek Velence az egyik kedvenc városa


Kiknek nem ajánlott:

-akik nem szeretik a halas ételeket

-akiket zavar a város sajátos klímája miatti párás levegő

-akiket zavar, hogy a közlekedés nem egyszerű (autóval és tömegközlekedéssel nehéz megközelíteni az úticélokat, jellemző a kerékpárral és hajóval közlekedés)


Comacchio:




Yorumlar


bottom of page