top of page
  • cozyandspirit

Castell'Arquato: miért érdemes ellátogatni az egyik legszebb középkori olasz faluba

Ha szereted az olasz borokat és a középkori művészetet, akkor nem szabad kihagynod Castell’Arquato-t, ezt a gyönyörű környezetben megbúvó falut, Emilia-Romagna régiójában. Castell’Arquato meglátogatása egy igazi időutazás, a faluban megcsodálhatod a román templomot, a hatalmas erődöt, a gótikus palotát és a reneszánsz villát, miközben megkóstolhatod a helyi borokat és ételeket. Touring Club Italiano szerint Castell’Arquato az egyik legszebb olasz falu.


Útitervjavaslat: Castell'Arquato-Piacenza-Parma


Bp-Milano 5 éjszaka, szeptemberben, 21.144 Ft (Milano-Fiorenzuola vonat: 1 óra, Fiorenzuola-Castell'Arquato, busz út 15 perc)

Bp-Castell'Arquato, 950km, 9-11 óra

Október: 22-23 °C (a fesztivál idején)


Étkezés olcsóbb étteremben: 4500 Ft-tól

helyi sör: 1500 Ft, cappuccino: 500 Ft


Ajánlott szállás:



A Castell’Arquato borvidék egy fontos borászati terület Emilia-Romagnában, amely híres minőségű vörös és fehér borokat termel a helyi szőlőfajtákból hagyományos feldolgozási eljárásokkal. A borvidéken számos pincészetet és bortermelőt találunk, akik szívesen fogadják a látogatókat és bemutatják a legjobb boraikat.


Castell'Arquato rengeteg látnivalót kínál az utazóknak, akik szeretnék felfedezni az olasz kultúrát és gasztronómiát. Néhány ok, amiért érdemes ellátogatni ide:

- A Collegiata di Santa Maria Assunta, egy gyönyörű 8. században épült román stílusú templom, gazdag freskókkal és szobrokkal díszítve.

- A Castello, egy hatalmas négyszögletes erőd, amely ma múzeumként működik. A Castello-ból csodálatos kilátás nyílik a környező tájra.

- A Palazzo del Podestà, egy elegáns gótikus épület, amely a 13. században épült, és amely a városi tanács székhelye volt.

- A Palazzo del Duca, egy reneszánsz palota, amelyet Giacomo Maria Scotti építtetett a 15. században, és amely ma kulturális központként funkcionál.

Castell'Arquato egész évben számos eseményt kínál a látogatóknak, akik szeretnék megismerni a helyi kultúrát és hagyományokat. Az egyik híres fesztivál a Festa delle Castegne e Festival dei Ricordi, amelyet október első hétvégén rendeznek meg és az édesgesztenye, illetve a régi hagyományok köré szerveződik. A fesztivál során megkóstolhatjuk a helyi gesztenyés ételeket, megnézhetjük a kézművesek munkáit és bepillantást nyerhetünk a múltba a régi fotók, ruhák és tárgyak kiállításán. A fesztiválhoz kapcsolódik egy borászati rendezvény is, ahol megismerhetjük a helyi vörösborokat. A fesztiválra a belépés ingyenes, a borokért-ételekért kell fizetni.

Hogyan juthatunk el Castell'Arquato-ba? Castell'Arquato 100 km-re fekszik Milánótól, de vonattal és busszal is idelátogathatunk Milánóból 1 óra alatt jutunk el vonattal Fiorenzuola-ba, ahonnan negyedórás buszozás után érkezhetünk meg Castell'Arquato-ba.


Kiknek ajánlott:

-az olasz borvidékek kedvelőinek

-a középkori jellegű városok kedvelőinek

-akik szeretnek megismerkedni a hagyományokkal


Kiknek nem ajánlott:

-azoknak akik a modern környezetet részesítik előnyben

-nem kedvelői a boroknak

-nyüzsgésre vágynak

-nem szeretik a vidéki nyugalmat


Castell'Arquato



Comments


bottom of page