top of page
  • cozyandspirit

Calcata Vecchia, Olaszország, Róma közelében

A középkori Calcata Vecchiát - amely egy tufakő szikla tetején áll- sokan a művészek, boszorkányok és a macskák falujaként is ismerik.



Május: 24-25°C


Étkezés olcsóbb étteremben: 4600 Ft-tól

helyi sör: 1100 Ft, cappuccino: 400 Ft-tól


A sziklán álló kis falut az 1930-as években meg akarták semmisíteni, mert veszélyesnek ítélték, de az 1960-as években újjászületett, amikor egy csoport művész és bohém hippi letelepedett itt és megmentette a falut a pusztulástól

Azóta Calcata Vecchia egy igazi művészeti központtá vált, ahol rengeteg galéria, műhely és stúdió található és ahol a lakók szabadon kifejezhetik magukat. A falu hangulata egyedi és kreatív, mindezt azok a látogatók is érezhetik ezt, akik végig sétálnak a keskeny utcákon, amelyek tele vannak szobrokkal, festményekkel és egyéb alkotásokkal.

Calcata Vecchia nem csak a művészetek, hanem a természet szerelmeseinek is paradicsoma. A falu a Treja-völgy természetvédelmi területen fekszik, ahol csodálatos tájakat, vízeséseket és barlangokat fedezhetsz fel. Ha szeretsz túrázni akkor itt biztosan találsz olyan útvonalakat, amelyek kedvedre valóak. Ha pedig inkább a kulturális látnivalókat részesíted előnyben, akkor sem fogsz csalódni, mert a környéken számos érdekes történelmi és régészeti helyszín található, mint például a Farfa apátság, a Farnese villa vagy Nepi városa.



Hogy lehet eljutni Calcata Vecchiába?

Budapestről Róma 1 óra 40 perc repülővel, Rómából pedig legegyszerűbben busszal juthatunk el Calcata Vecchiába.


Mikor érdemes menni?

A nyári szezont és nagy meleget elkerülve még nyár elején tavasszal érdemes idelátogatni.

Calcata Vecchia






















Comments


bottom of page