top of page
  • cozyandspirit

Cala Figuera, titkos menedék a nyüzsgő Mallorcától

Távol a zsúfolt Mallorcai üdülőhelyektől, egy kis halászfalu várja a kalandvágyó utazókat. A kis kikötőből indulva felfedezhetjük a sziget legcsodálatosabb öbleit és strandjait, valamint a Mondrago természetvédelmi területet, ahol a túraútvonalak mentén kirándulhatunk, miközben felfedezzük a terület gazdag növény és állatvilágát.


Útitervjavaslat: Cala Figuera-Santanyí-Es Pontas-Pordo Pedro



Április: 20-23°C


Étkezés olcsóbb étteremben: 4600 Ft-tól

helyi sör: 800 Ft, cappuccino: 600 Ft-tól


Ajánlott szállás:



Hogy lehet eljutni Cala Figuerába


Budapestről indulva körülbelül 3 óra Palma de Mallorca, onnan pedig kb 50 perc autóval Cala Figuera.


Gasztronómia


Cala Figuera gasztronómiája a mediterrán konyha jellegzetességeit tükrözi, amelyben a friss hal, zöldségek, olívaolaj, fokhagyma, paradicsom és a fűszerek dominálnak. A halászfalu éttermeiben megkóstolhatjuk a helyi fogásokat, amelyek a tenger gyümölcseiből készülnek, és amelyeket a kikötőből csodálatos kilátás kísér.



  • Tumbet: zöldséges egytálétel, amelyben szeletelt padlizsán, burgonya, paprika és paradicsom rétegezve sülnek meg egy tepsiben. A tumbet-et fűszeres paradicsomszósszal öntik le és akár sajttal is megszórhatják.

  • Fideuà: paellához hasonló étel, amely tésztából készül és amelyet általában halakkal és rákokkal tálalnak. A fideuà-t citromlével és allioli-val valamint fokhagymás mártással fogyasztják.

  • Ensaimada: hagyományos mallorcai édesség, amely egy leveles tésztából készült kelt kalács, amelyet porcukorral hintenek meg. Az ensaimada-t töltött változatban is készítik, például krémmel, lekvárral, csokoládéval vagy tökmagból készült édes töltelékkel.

Mikor érdemes menni?


A Földközi-tenger vizében általában májustól októberig érdemes fürdeni, de a legmelegebb hónapokban, júliusban és augusztusban a legzsúfoltabbak a strandok. Akit jobban érdekelnek a látnivalók, megismerheti a halászfalu hangulatát, a Mondragó természetvédelmi területet, vagy a közeli Santanyí városát, annak javasoljuk a tavaszi vagy az őszi időszakot, amikor a hőmérséklet kellemes, a természet virágzik és kevesebb a turista.


Kiknek ajánlott:


  • A természet szerelmeseinek: Cala Figuera környékén számos természeti csoda várja a látogatókat, mint például a Mondrago természetvédelmi terület, ahol a madarak és a növények sokszínűsége elvarázsol vagy az Es Pontàs, a tengerből kiemelkedő sziklaív.

  • A tengerparti pihenésre vágyóknak: Cala Figuera közelében találhatók a sziget legcsodálatosabb öblei és strandjai, mint például a Cala Santanyí, látványos strand fehér homokkal és kristálytiszta vízzel, vagy a Cala Llombards, amely egy gyönyörű öböl, ami ideális a fürdőzésre, a napozásra és a búvárkodásra.

Kiknek nem ajánlott:


  • A városi pezsgésre vágyóknak: Cala Figuera egy csendes és nyugodt hely, ahol nincs sok szórakozási lehetőség. Aki ilyeneket keres, annak jobb választás lehet Palma de Mallorca, a sziget fővárosa.

  • A vásárlás szerelmeseinek: Cala Figuera-ban nincs sok üzlet, ahol vásárolni lehet, csak néhány helyi kézműves bolt vagy a közeli Santanyí piaca. Aki nagyobb választékot szeretne, annak érdemes ellátogatni a sziget más részeire, ahol nagyobb bevásárlóközpontok és üzletsorok vannak.

  • A gyermekes családoknak: Cala Figuera-ban nincs sok olyan látnivaló vagy program, ami a gyerekeket is leköti, csak a strandok vagy a természetvédelmi terület. Aki a gyerekeknek is szórakoztató programokat szeretne, annak ajánljuk a sziget más attrakcióit, mint például a Marineland, ahol delfineket lehet látni, a Palma Aquarium, ahol a tengeri élőlényeket lehet megcsodálni vagy a Katmandu Park, ahol különböző vidámparki játékok vannak.


Cala Figuera:










Comments


bottom of page