top of page
  • cozyandspirit

Brno, nemcsak sörturistáknak

Ha Csehország, akkor nekünk magyaroknak valamiért Prága jut először eszünkbe, mint úti cél, pedig Brno, Csehország második legnagyobb városa (Prága után) szintén megéri, hogy rászánjunk egy hosszú hétvégét vagy néhány napot. Budapestről vonattal közel 4 óra utazás után megérkezhetünk ebbe a szép, rendezett óvárosú városba. A vonatjegy ára Budapestről 13 EUR. Prágával szemben Brno előnye, hogy jóval kevésbé turistás, emiatt sokkal valósabb képet kaphatunk Csehországról, anélkül, hogy besétálnánk a Prágára jobban jellemző turistacsapdákba vagy megfizettetnék velünk a turistáknak szánt felturbózott árakat.

A sörök kedvelőinek Brno maga az édenkert, hiszen számos cseh sörkülönlegesség között válogathatnak azok, akik szeretnek kipróbálni olyan söröket is, amikhez otthon nem lehet hozzájutni.


Látnivalók terén, a két legfőbb látványosság az óváros szívében található gótikus Szent Péter és Pál- katedrális, valamint a Spilberk vár. Mindkét nevezetesség felkeresése az idelátogatók számára kihagyhatatlan program.

Szent Péter és Pál-katedrális és a Spilberk kastély


A Villa Tugendhat egy másik ikonikus épülete a városnak, amelyet 1929-ben építettek, és az UNESCO 2002-ben Világörökségnek nyilvánította. Érdekessége, hogy amikor épült, extrém módon modernnek számított, ez a padlótól plafonig hatalmas üvegfalakkal ellátott épület, amelyben már megépítésekor is klímát alkalmaztak a fűtéshez-hűtéshez.

Villa Tugendhat


A gasztronómia és a finom italok kedvelőinek Brno különösen kedvez, hiszen rendkívül sokszínű választékot nyújt, a modern és a tradicionális konyha rajongói egyaránt megtalálják itt a számításaikat. Akik pedig az éjszakai életbe is betekintést szeretnének nyerni, azok sem maradnak élmény nélkül, számos szórakozóhely, bárok, sörözők állnak rendelkezésre, illetve amennyiben elfáradunk, az éjszakai buszjárattal könnyen haza is juthatunk a város bármely pontjáról.


Szállásajánló, Brno





Comments


bottom of page