top of page
  • cozyandspirit

Birmingham környéki felfedezni valók tavasszal

Ha szívesen felfedeznéd Birmingham környékét, jó néhány olyan helyet találhatsz, amelyet Birminghamből autóval vagy tömegközlekedéssel is elérhetsz.




Május 15-17°C


Étkezés olcsóbb étteremben: 3000 Ft-tól

helyi sör: 1300 Ft, cappuccino: 600 Ft-tól


Ajánlott szállás:



Hogy lehet eljutni a Birminghambe?


Budapestről indulva körülbelül 2 óra 50 perc repülőút Birmingham.


Warwick kastély

Birmingham központjától 34 km, autóval 50 perc, vonattal 30-50 perc.

Ha szereted a középkori hangulatot, akkor a Warwick kastélyt ne hagyd ki. Ez Anglia legszebb és legjobb állapotban fennmaradt kastélya, amely 1068-ban épült és több király és királynő is megszállt itt. A kastélyban rengeteg látnivaló van, például a nagyterem, ahol a grófi család élt, a kísértetház, ahol a kastély kísérteteinek történetét mesélik el és a Madárudvar, ahol ragadozó madarakkal ismerkedhetsz meg. A kastélyban gyakran rendeznek látványos programokat, mint például lovagi tornák, sárkányvadászatok, tűzijátékok.. A kastélytól nem messze található Warwick városa, ahol szintén érdemes körülnézni.



Kinver Edge

Birmingham központjától kb 30 km-re van, autóval kb 50 perc, busszal kb 1 óra 20 perc.

Barlanglakások, kellemes kirándulás panorámával. A Kinver Edge egy 164 méter magas homokkőszikla, amely Staffordshire és Worcestershire határán fekszik. A sziklán megtekintheted a Rock Houses-t, ahol az emberek barlanglakásokban éltek, a Nanny’s Rock-ot, ahol egy gyógynövényfőzetiről elhíresült Nanny nevű nő lakott. A szikláról csodálatos kilátás nyílik a környező vidékre és számos sétány, ösvény és lépcső vezet fel és le.



Peak District

Birmingham központjától 113 km-re van, autóval 1 óra 40 perc, vonattal, kb két óra.

Természet, túrázás, kerékpározás, fotózás, ezek mind jó programnak ígérkeznek ha a Peak Districben jársz. Ez az ország első nemzeti parkja, amely 1951-ben alakult, és 1440 négyzetkilométernyi területet foglal el. A parkban számos túraútvonal, kerékpárút, lovaglópálya és kemping várja a látogatókat.



Stratford-upon-Avon, Warwickshire

Birmingham központjától 55 km-re van, autóval kb 50 perc, vonattal 40 perc.

Kultúra, színház, költészet, romantika, ezek jellemzik nagy vonalakban a világ leghíresebb drámaírójának, William Shakespeare-nek a szülőhelyét, ahol 1564-ben látta meg a napvilágot. A városban megtekintheted a Shakespeare-házat, ahol a költő született. A városban megtalálod még a Royal Shakespeare Theatre-t, ahol a világ legjobb színészei adják elő a költő műveit, a Shakespeare’s Schoolroomot, ahol a költő tanult, a Tudor Worldot, ahol a középkori életet élheted át. A várostól nem messze található a Warwick kastély, a Charlecote Park, ahol a költő vadászott és a Anne Hathaway’s Cottage, ahol a költő felesége élt.



The Cotswolds

Birmingham központjától 120 km, autóval kb 1 óra 40 perc, vonattal pedig kb 2 óra.

A Cotswoldsban rengeteg látnivaló van, például Bibury, ahol a leghíresebb házak állnak, a Bourton-on-the-Water, ahol egy miniatűr falu található, a csatornával átszelt falut pedig Cotswolds Velencéjének is hívják. A Cotswoldsban számos kastély, kert, múzeum és galéria várja a látogatókat, például a Blenheim Palace, ahol Churchill született, a Hidcote Manor Garden, ahol a különleges növények nőnek, a Cotswold Motoring Museum, ahol régi autókat és játékokat lehet megnézni és a Fosse Gallery, ahol a kortárs művészek kiállítanak.















Comments


bottom of page