top of page
  • cozyandspirit

Belgium, Leuven

Leuven, ez a bájos belga város a Vlaams-Brabant régió szívében, mindenképp ajánlott mindazon világjárók számára, akik valami különlegesre vágynak. A város gazdag történelemmel rendelkezik, amit a középkori épületek, az ódon utcák és a több évszázados templomok tökéletesen tükröznek. Itt található Belgium legrégebbi és legnagyobb egyeteme, a Katolikus Egyetem, amely 1425 óta működik és Leuven vibráló hangulatát diákjainak köszönheti. A város azonban nem csak a diákoké – a kultúra, a gasztronómia és a borzasztóan finom sörök szerelmesei is otthon érzik itt magukat. Leuven különleges helyet foglal el Belgium térképén, mivel egyszerre kínál modern élményeket és történelmi emlékeket.



Bp-Brüsszel

 

09.26. - 10.01

 

11.544 Ft

 

 (5 éj)   



Olcsóbb szállások:

 

Ibis Budget Leuven

 

36.680 Ft/2 fő/éj

 

Szeptember:  18-19°C

4000 Ft-tól

1000 Ft-tól

1200 Ft-tól




54.813 Ft/2 fő/éj



Látnivalók Leuvenben:


  • Groot Begijnhof: A Groot Begijnhof Leuven egyik legvarázslatosabb része. Ez a középkori beginaudvar UNESCO Világörökségi helyszín, ahol a macskaköves utcák, a békés udvarok és a festői házikók között sétálva úgy érezheted, mintha visszarepültél volna a múltba.

  • Leuveni Városháza (Stadhuis van Leuven): A város szívében található gótikus városháza egy építészeti remekmű, amelyet 1439-ben kezdtek el építeni. A homlokzatot díszítő több mint 200 szobor, a bonyolult faragványok és a lenyűgöző részletek mind azt sugallják, hogy ez az épület a középkori mestermunka csúcsa. Ha rajongsz a történelmi építészetért, a Városháza meglátogatása kötelező program és ne felejtsd el megnézni a belső tereket is, ahol még több lenyűgöző részlet vár rád.

  • Stella Artois Sörfőzde: Leuven az otthona a világ egyik legismertebb sörének, a Stella Artois-nak. A sörfőzde látogatása nemcsak azért érdekes, mert betekintést nyerhetsz a sörgyártás folyamatába, hanem azért is, mert megkóstolhatod a friss, helyben készített söröket. Ha egy igazi belga sörélményre vágysz, a Stella Artois Sörfőzde kihagyhatatlan.

  • Leuveni Botanikus Kert: Belgium legrégebbi botanikus kertje egy igazi oázis a város közepén. A kertben sétálva különleges növényfajokkal találkozhatsz, miközben élvezheted a természet nyugalmát. A Botanikus Kert nemcsak a növénykedvelők számára nyújt különleges élményt, hanem azoknak is, akik egy nyugodt helyre vágynak, ahol kikapcsolódhatnak és elvonulhatnak a város zajától.

  • M-Museum Leuven: Az M-Museum Leuven a kortárs művészet és a történelmi gyűjtemények tökéletes egyvelegét kínálja. Az épület maga is modern építészeti remekmű, és belül a műalkotások lenyűgöző kollekciója várja a látogatókat. Az állandó kiállítások mellett az M-Museum Leuven rendszeresen szervez időszakos tárlatokat is, így mindig találhatsz valami újat, amiért érdemes visszatérni.

  • Sint-Pieterskerk (Szent Péter-templom): A Leuven főterén, a Grote Markt-on található Sint-Pieterskerk a város egyik legjelentősebb történelmi épülete. A templom gótikus stílusa és lenyűgöző belső tere igazi látványosság, különösen a híres "Utolsó Vacsora" festmény, amely Dirk Bouts alkotása. Ha szereted a művészetet és az építészetet, a Szent Péter-templom meglátogatása kötelező, különösen azért, mert a templomot egy kis múzeum egészíti ki, ahol további vallási műkincseket tekinthetsz meg.


Hogy lehet eljutni a Leuvenbe?

Repülővel Budapestről Brüsszel 2 óra 10 perc, Brüsszelből pedig 20 perc alatt vonattal Leuvenbe juthatunk.


Leuven:











Comments


bottom of page