top of page
  • cozyandspirit

Bale: Horvátország legjobban őrzött titka

Ha szereted az autentikus élményeket, a természetet és a gasztronómiát, akkor nem szabad kihagynod Bale-t, ezt a csodálatos kisvárost az isztriai régióban. A helyiek büszkén mondhatják el, hogy otthonuk egy tiszta szépségű terület, amely bővelkedik természeti kincsekben, érintetlen természetben és gazdag kulturális és építészeti örökségben.


Útitervjavaslat: Bale-Vodnjan-Svetvincenat

600 km, 6 óra (Bp-ről)

Június: 23-27 °C


Étkezés olcsóbb étteremben: 2600 Ft-tól

helyi sör: 800 Ft, cappuccino: 500 Ft


Bale egy dombtetőn fekszik, közel Rovinjhoz, Vodnjanhoz és Svetvincenathoz. A város megőrizte eredeti szépségét és gazdagságát, elkerülve mindenfajta pusztítást.

Bale történelmi múltja a középkorra vezethető vissza, ezt jelzik a 14-15 század körül épített kőházak is, amelyek Bale látványos utcaképét adják. A várost otthon ad a Soardo-Bembo kastélynak, valamint a Szent Julián templomnak is, amelynek belseje egy titkos kriptát rejt. Az óváros történelmi és építészeti értéke miatt védett területnek számít. Bale nemcsak történelmileg érdekes hely, hanem rengeteg lehetőséget is kínál az aktív pihenésre. A várostól nem messze, pár kilométerre találunk lenyűgöző és kristálytiszta vizű partszakaszokat, ahol úszhatunk vagy megcsodálhatjuk a tenger alatti élővilágot. Lehetőség van kerékpárbérlésre is, hogy két keréken gurulva fedezzük fel a környéket, a zöldellő erdőket, lankás dombokat. Bale nem hagy cserben minket gasztronómiai téren sem. A városban, illetve a környéken jó néhány étteremben kipróbálhatjuk a tradicionális isztriai élteleket, a helyi sonkát, szarvasgombát, illetve a frissen kifogott és elkészített különböző halakat, tenger gyümölcseit.

Bale 2023-ban is kötelező úti cél minden autentikus élményeket, természetet és gasztronómiát kedvelő számára.


Érdemes rápillantani a város weboldalára is, amely a fenntartható turizmust népszerűsíti Horvátországban.


Ajánlott apartman Bale-ban: Apartman Aleks

28.831 Ft/2fő/éj, 2 hálószobás apartman


Bale:

Bale




Comments


bottom of page