top of page
  • cozyandspirit

Az autentikus Bali

Bali méltán vívta ki mindazon utazók érdeklődését, akik szeretik az egzotikus trópusi szigetek magával ragadó hangulatát: a buja trópusi zöld növényzetet, az óceán türkiz és azúrkék színű látványát, a pihenésre és a tengeri élővilág felfedezésére csábító homokos strandokat. Emiatt évente rengetegen utaznak a közkedvelt üdülőhelyekre, azonban így is akad néhány olyan helyszín, ahol megismerhetjük Bali igazi, autentikusabb arcát.

Szeptember: 30-31 °C

Étkezés olcsóbb étteremben 350 Ft-tól



Uluwatu


Uluwatu


Bali délnyugati részén találjuk ezt a festői területet, amely az ikonikus 1000 éves Uluwatu templomról kapta a nevét. De nemcsak a templom miatt érdemes idejönni, a lenyűgöző naplementék a tengerparti sziklákról, a fehér homokos strandok egyaránt egy látnivalókban bővelkedő pihenés lehetőségét nyújtják.


Nusa Penida


Nusa Penida


Nusa Penida egy kis sziget Balitól 25 km-re, ide komppal, illetve motorcsónakkal lehet eljutni. Az itt található Kristály-öbölt, a kristálytiszta vizéről nevezték el, amely tökéletes hely búvárkodásra, a parthoz közeli vizek sekélysége miatt nem kell mélyen alámerülni, hogy gyönyörű trópusi halakkal találkozzunk. A Broken Beach a sziget egyik kihagyhatatlan látnivalója, amely felett egy természetes sziklahídon is átsétálhatunk, megcsodálva alattunk a türkizkék vizet.


Sidemen


Sidemen


Sidemen falu a denpasar-i reptértől 50 km-re található, Bali népszerűbb helyeihez képest egy jóval autentikusabb, hagyományőrzőbb képet ad a helyi életről. A falu kevésbé fejlett a többi turisztikailag kiemelt területhez képest, emiatt is sikerült megőriznie egyedi báját.


Amed


Amed


Amed elnevezés azt a 14 km hosszú halászfalvakkal tarkított sávot jelöli, amelyet 7 - egymáshoz szorosan közel elhelyezkedő - falu alkot. Az út egyik oldalán a gyönyörű kék óceán, strandok, a másik oldalon pedig a buja dzsungel található. Amedben - édeni körülmények között - a pihenést egy új szintre emelhetjük.






Comments


bottom of page